Φυλάκιση πέντε ετών σε δύο άνδρες για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές

Φυλάκιση πέντε ετών σε δύο άνδρες για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές

Φυλάκιση πέντε ετών σε δύο άνδρες για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1073 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον καθένα, επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στους δύο αλλοδαπούς από τη Λιβύη και την Αλγερία που κατηγορούνταν για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές τις οποίες φέρονται να είχαν διαπράξει σε Ρόδο και Αθήνα το καλοκαίρι του 2018. Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Ανθούλα Καραολάνη και Δέσποινα Κοκκάρη.

Με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι δύο αλλοδαποί κατάφεραν να μειώσουν κατά πολύ τις πρωτόδικες ποινές κάθειρξης που τους είχαν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο), πριν από τρία χρόνια είχε επιβάλλει συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ στον καθένα, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται κι ένας 30χρονος από την Αλγερία, στον οποίο επιβλήθηκε η ίδια ποινή από το πρωτόδικο δικαστήριο. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 30χρονος από την Αλγερία, ο 29χρονος από τη Λιβύη και ο 26χρονος επίσης από Λιβύη, φέρονται ότι στις 28 Απριλίου 2018 αφαίρεσαν από ημεδαπή ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, στη Ρόδο, στις 23 Ιουνίου αφαίρεσαν από σπίτι αλλοδαπού έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και από τη σύζυγό του ένα κινητό τηλέφωνο. Στις 18 Ιουνίου 2018 στην Παλιά Πόλη της Ρόδου αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Στις 25 Ιουνίου στην πλατεία Κύπρου αφαίρεσαν από άλλο σταθμευμένο στην περιοχή όχημα, διάφορα προσωπικά έγγραφα (δελτίο ταυτότητας, δίπλωμα, διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες κ.ά.)

Επίσης, στην κατοχή των δραστών σε έρευνα που έγινε στον χώρο όπου διέμεναν στις 28 Ιουνίου 2018, βρέθηκαν διάφορες πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές, κι άλλα. Κατά την ίδια έρευνα, εντοπίστηκαν και 19 πλαστές ταυτότητες Ιταλίας, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα που δεν ανήκαν στους ιδίους, πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών