Ένοχοι κρίθηκαν 4 ανήλικοι για επεισόδιο στην Κρεμαστή

Ένοχοι κρίθηκαν 4 ανήλικοι για επεισόδιο στην Κρεμαστή

Ένοχοι κρίθηκαν 4 ανήλικοι για επεισόδιο στην Κρεμαστή

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4552 ΦΟΡΕΣ

Από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου δικάστηκαν προχθές οι τέσσερις ανήλικοι που είχαν συλληφθεί για την αφαίρεση μπλούζας που έφερε έμβλημα αθλητικής ομάδας, από συνομήλικό τους, με την απειλή βίας στην Κρεμαστή της Ρόδου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τέλος Μαΐου 2023 και είχαν συλληφθεί (28 Μαΐου 2023 το απόγευμα) ένας 16χρονος και οι τρεις 15χρονοι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού, καθώς και οι γονείς τους (όλοι τους Έλληνες) και σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, οι γονείς κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου (πλημμέλημα) και με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου είχαν αφεθεί ελεύθεροι και θα δικαστούν το επόμενο διάστημα από το αρμόδιο δικαστήριο, ενώ οι τέσσερις ανήλικοι κατηγορούνται για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίκη των ανηλίκων έγινε προχθές από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου το οποίο τιμώρησε με επίπληξη αλλά και με συνδιαλλαγή μία φορά με τον επιμελητή ανηλίκων τους κατηγορούμενους.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου, Στέλιος Αλεξανδρής, Μανώλης Ζέζιος, Ηλίας Θεοδόσης Νιάκας και Φώτης Ρωμαίος, ενώ προς υποστήριξη της κατηγορίας παραστάθηκε η δικηγόρος κα Δέσποινα Κοκκάρη η οποία και προέβη σε δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 11 παρά δέκα το βράδυ όταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού εμφανίστηκε το 14χρονο αγόρι μαζί με την 42χρονη μητέρα του κι έκαναν την καταγγελία.

Βάσει των όσων δηλώθηκαν στους αστυνομικούς, οι τέσσερις ανήλικοι στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού απομόνωσαν τον 14χρονο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, τον ανάγκασαν με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα να βγάλει την μπλούζα που φορούσε και έφερε διακριτικά του αθλητικού συλλόγου «Ολυμπιακός».

Πράγματι ο 14χρονος έβγαλε τη μπλούζα του και τους την έδωσε και στη συνέχεια οι τέσσερις ανήλικοι –κατηγορούνται- ότι αποχώρησαν από το σημείο και ανήρτησαν φωτογραφία της μπλούζας αυτής σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Αστυνομίας, οι τέσσερις ανήλικοι την μπλούζα την παρέδωσαν σε άλλο άτομο με το οποίο συναντήθηκαν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Το άτομο αυτό φέρεται να είναι μέλος του συνδέσμου του Παναθηναϊκού της Ρόδου.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν τα στοιχεία των τεσσάρων ανηλίκων, οι οποίοι στις 28 Μαΐου 2023 προσήλθαν μαζί με τους γονείς τους αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού όπου και συνελήφθησαν.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους, οι τέσσερις ανήλικοι παραπέμφθηκαν στην ανάκριση όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι δήλωσαν ότι ουδεμία πρόθεση είχαν να ληστέψουν (όπως κατηγορούνταν) τον 14χρονο αγόρι στην Κρεμαστή και επισήμαναν ότι δεν υπήρξε βία εκ μέρους τους, ενώ ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα και οι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών