Ως τοξικομανής κρίθηκε από το δικαστήριο 41χρονος κατηγορούμενος

Ως τοξικομανής κρίθηκε από  το δικαστήριο 41χρονος κατηγορούμενος

Ως τοξικομανής κρίθηκε από το δικαστήριο 41χρονος κατηγορούμενος

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3057 ΦΟΡΕΣ

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών

Στα «μαλακά» έπεσε προχθές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, 41χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που κατηγορείτο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, ηρωίνης και κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε τον αλλοδαπό ένοχο ως τοξικομανή με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια να έχει κρυμμένες σε υπαίθριες «καβάτζες» σε χωριά της Ρόδου, ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης τις οποίες κατηγορείται ότι διακινούσε σε τοξικομανείς της περιοχής μας!

Συνολικά είχαν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς 667 γραμμάρια ηρωίνης και 147,1 γραμμάρια κοκαΐνης. Γι’ αυτή την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020 κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο ο αλλοδαπός το καλοκαίρι του 2021, προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της παραπάνω ποινής, δηλαδή ν’ αφεθεί ελεύθερος έστω και με όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η αίτησή του εξετάστηκε από το δικαστήριο και απορρίφθηκε.

Η σύλληψη του 41χρονου αλλοδαπού, είχε γίνει την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί «δούλευαν» την υπόθεση και μετά την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, στις 21 Ιουλίου 2019, περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, ακινητοποίησαν τον 41χρονο Αλβανό σε αγροτική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων Ρόδου και ειδικότερα στο χωριό Μαριτσά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

• Ηρωίνη βάρους 468,5 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε δύο συσκευασίες

• Κοκαΐνη βάρους 110,1 γραμμαρίων

• Ζυγαριά ακριβείας

• Το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ

• Κινητό τηλέφωνο και 2 κάρτες sim

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που έγινε διαπιστώθηκε ότι, ο κατηγορούμενος απέκρυπτε ναρκωτικές ουσίες σε υπαίθριες «καβάτζες». Έτσι μετά από υπόδειξη του οι αστυνομικοί εντόπισαν σε «καβάτζα» σε θαμνώδη περιοχή της Ιαλυσού ποσότητα κοκαΐνης βάρους 37 γραμμαρίων, και σε «καβάτζα» σε περιοχή της Παστίδας:

• Ηρωίνη βάρους 198,5 γραμμαρίων

• Πλαστικό δοχείο με εξάρτημα πολυκόφτη, ο οποίος έφερε υπολείμματα ηρωίνης

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες και τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος του 41χρονου ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου ο 41χρονος είχε δηλώσει ότι είναι τοξικομανής και μάλιστα μετά τη σύλληψη του είχε ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποδειχτούν οι ισχυρισμοί του αυτοί.

Ο ίδιος είχε πει, πως τις ποσότητες τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 41χρονος Αλβανός καθώς ήταν υπότροπος (είχε απασχολήσει και για άλλη υπόθεση ναρκωτικών), είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών