Προφυλακίστηκε Τούρκος διακινητής που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκε Τούρκος διακινητής που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκε Τούρκος διακινητής που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 913 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 30χρονος Τούρκος που μαζί με 19χρονο συμπατριώτη του συνελήφθησαν ανοικτά της Λίνδου μετά από καταδίωξη, για τη μεταφορά 24 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια.

Σε βάρος των δύο διακινητών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μαριλένα Αυγή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή όπου και απολογήθηκε.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως η ανέχεια ήταν αυτή που τον έσπρωξε να δεχτεί να κάνει τη μεταφορά, αφού τα χρήματα θα τα έδινε για την άρρωστη μητέρα του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 30χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τον 19χρονο αλλοδαπό συγκατηγορούμενο, ζήτησε εκ νέου προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν ανοικτά της Λίνδου από λιμενικούς, μετά από καταδίωξη και αφού προηγουμένως είχαν αποβιβάσει στη στεριά δύο άνδρες κι έναν ανήλικο.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τις βραδινές ώρες της 12/11/2023, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, από στρατιωτικό παρατηρητήριο, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου ανατολικά της Ρόδου.

Αμέσως για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του εν λόγω ταχυπλόου.

Οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν στο ταχύπλοο, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13/11/2023, στην περιοχή «Κιοτάρι» της Ρόδου εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί (δύο άντρες κι ένας ανήλικος), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Οι αλλοδαποί αυτοί αναγνώρισαν τον 19χρονο και τον 30χρονο ως τους διακινητές του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών