Ανερχόμενη αγορά για τη Ρόδο η Ινδία

Ανερχόμενη αγορά για τη Ρόδο η Ινδία

Ανερχόμενη αγορά για τη Ρόδο η Ινδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1954 ΦΟΡΕΣ

Μία αξιοσημείωτη δυναμική παρουσιάζει το ενδιαφέρον των Ινδών τουριστών για διακοπές στη Ρόδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, καθώς αν και η αγορά άνοιξε μόλις τον Μάρτιο για το νησί μας, οι κρατήσεις για τη νέα σεζόν βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Μετά τους πρώτους 1.000 τουρίστες που ήδη επισκέφθηκαν τη Ρόδο όλο το προηγούμενο διάστημα, και άλλοι Ινδοί έρχονται συνεχώς στο νησί μας για διακοπές ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Ρόδο 42 Ινδοί τουρίστες, μέλη ενός γκρουπ οι οποίοι μάλιστα χτες επισκέφθηκαν τη Χάλκη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χτες στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Διονύσης Τσιλιγκίρης, η διευθύνουσα σύμβουλος του Πρακτορείου Travel Factory Νικολέτα Βασιλειάδου, ο Ben Shinde, ως Product manager της εταιρείας SOTC θυγατρικής του THOMAS COOK INDIA και άλλοι ινδοί αξιωματούχοι οι οποίοι και συζήτησαν για την αγορά της Ινδίας και τη συνεργασία της με τη Ρόδο .

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο κ. Ταρασλιάς, έκανε λόγο για απτά αποτελέσματα μετά το άνοιγμα της γραμμής και μάλιστα τόνισε, ότι τέθηκαν υψηλοί στόχοι ώστε να έρθουν στο νησί μας περίπου 50.000 Ινδοί τουρίστες σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα στα επόμενα τρία χρόνια. «Συναντήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μαζί με το διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ την αντιπροσωπεία από την Ινδία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία που πραγματοποιούν εκδρομές σε όλο τον κόσμο. Η στόχευση που θέσαμε ως δημοτική αρχή μαζί με τον ΠΡΟΤΟΥΡ είναι να επεκταθούμε σε νέες αγορές και μία από αυτές είναι η Ινδία.

Τα αποτελέσματα είναι απτά, μέσα στο 2023, καθώς για πρώτη φορά 1.000 Ινδοί επέλεξαν τη Ρόδο. Σήμερα (σ.σ. χθες) με αυτή τη συνάντηση θέσαμε τις βάσεις για μία πραγματικά πολύ σημαντική παρουσία των Ινδών στην περιοχή μας.

Οι Ινδοί τουρίστες συνδυάζουν διακοπές σε πολλές χώρες και πολλές περιοχές κι αυτό που μας είπαν οι καλεσμένοι μας είναι, ότι στο πρόγραμμά τους για το 2024 θα βάζουν τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις και τους θέσαμε ως αίτημαν η στόχευσή τους να είναι τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι να μας επισκεφτούν και να αποτελέσουμε μία από τις περιοχές στόχους για την ελληνική αγορά από πλευράς Ινδίας. Εμείς είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί η ανταπόκριση των συγκεκριμένων πελατών φαίνεται να είναι μεγάλη.

Η Ρόδος ικανοποιεί τις ανάγκες που θέτουν οι ίδιοι για ταξίδια στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι αυτή η καλή δουλειά που κάνουμε σε νέες αγορές θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αφού βλέπουμε ότι οι καρποί που αποδίδει είναι πολύ σημαντικοί».

Από την πλευρά της η κ. Βασιλειάδου δήλωσε ότι η Ρόδος αρέσει πάρα πολύ στους κατοίκους αυτής της χώρας γιατί δεν έχει μόνο τη θάλασσα και τον ήλιο που θέλουν οι περισσότεροι τουρίστες.

Οι Ινδοί δεν είναι τουρίστες της θάλασσας και του ήλιου. Θέλουν να δουν πολλά αξιοθέατα και η Ρόδος έχει πληθώρα, τους αρέσει το μεσαιωνικό κάστρο το τοπικό φαγητό και οι εκδρομές, ενώ επισκέπτονται και τα γύρω νησιά όπως τη Σύμη και τη Χάλκη.

«Ήδη φέραμε σαν Travel Factory 1.000 Ινδούς τουρίστες το καλοκαίρι που μας πέρασε και οι κρατήσεις μας για το 2024 είναι 3.000 ήδη, οπότε είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Δεν ξέρω αν πιάσουμε τις 50.000 αλλά είμαστε πολύ, αισιόδοξοι και ευχαριστούμε πολύ τόσο τους ξενοδόχους, όσο και όλους τους οργανισμούς…

Είστε όλοι πολύ φιλόξενοι και εποικοδομητικοί στη συνεργασία και κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη» είπε με τη σειρά της. Μιλώντας για τη συνάντηση ο κ. Τσιλιγκίρης δήλωσε με τη σειρά του τα εξής: «είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος γιατί μετά από δέκα μήνες που ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα έχουμε φτάσει σήμερα να έχουμε μία πολύ γερή βάση.

Έχουμε συνεχείς επισκέψεις διαφορετικών τουρ οπερέιτορ. Όλοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους και το ενδιαφέρον τους στη Ρόδο. Την έχουν βάλει στο πρόγραμμά τους κι ακόμα δεν έχουμε κλείσει έναν χρόνο από τότε που ξεκινήσαμε. Έχουν ήδη κλείσει για το 2024 τριπλάσιοι από φέτος και η αγορά της Ινδίας πιστεύουμε ότι είναι σπουδαία αλλά και η Ρόδος για την αγορά της Ινδίας».

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού