77χρονος εκτέλεσε 30 αιγοπρόβατα και τραυμάτισε άλλα 20!

77χρονος εκτέλεσε 30 αιγοπρόβατα και τραυμάτισε άλλα 20!

77χρονος εκτέλεσε 30 αιγοπρόβατα και τραυμάτισε άλλα 20!

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6128 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 34 μηνών με αναστολή

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 77χρονος για τη θανάτωση με καραμπίνα 30 αιγοπροβάτων και τον τραυματισμό άλλων είκοσι!

Συγκεκριμένα, ο 77χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της ζωοκτονίας αιγοπροβάτων από δράστη που οπλοφορούσε, τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορίας κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και το ότι ωθήθηκε στην πράξη του από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος ή παρασύρθηκε από οργή ή βίαιη θλίψη που του προκάλεσε άδικη εναντίον του πράξη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για ζωοκτονία και 4 μήνες φυλάκιση για κάθε μία από τις λοιπές δύο πράξεις, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 34 μηνών με τριετή αναστολή.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείτο κι ένας 57χρονος για πλημμελή φύλαξη και παραχώρηση κυνηγετικού όπλου σε πρόσωπο χωρίς άδεια θήρας (ήταν αυτός που έδωσε την καραμπίνα στον 77χρονο) για τον οποίο το δικαστήριο με αίτημα του κ. Μπόλκα και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, έπαυσε τη δίωξη εφ’ όρου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από έξι χρόνια στις Επτά Πηγές της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, εκεί μετέβη ο 77χρονος στις 28 Ιανουαρίου 2017 στις 5 το απόγευμα έχοντας μαζί του την κυνηγετική καραμπίνα που είχε πάρει από τον 57χρονο και χρησιμοποιώντας τη θανάτωσε 30 κατσίκες,και στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά άλλες 20.

Οι τραυματισμένες κατσίκες ωστόσο δεν πέθαναν από τον πυροβολισμό αλλά από άλλη αιτία, αργότερα. Οι κατσίκες τη δεδομένη στιγμή επιτηρούνταν από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη τους.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών