Φλας στο παρελθόν, 1963: 225 Γάμοι μέχρι τώρα - βιάζονται οι γαμβροί και οι νύφες εν όψει δισέκτου

Φλας στο παρελθόν, 1963: 225 Γάμοι μέχρι τώρα - βιάζονται οι γαμβροί και οι νύφες εν όψει δισέκτου

Φλας στο παρελθόν, 1963: 225 Γάμοι μέχρι τώρα - βιάζονται οι γαμβροί και οι νύφες εν όψει δισέκτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 19 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3788

ΥΠΟ ΜΗΧΑΝ/ΚΟΥ
ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΗ Η ΥΔΡΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Σήμερον αφικνείται εις Ρόδον ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Πολιτικός Μηχανικός κ. Βασ. Γεωργούλης, προκειμένου κατόπιν αιτήσεως του Δήμου Ρόδου να μελετήση εν συνεργασία μετά του Προϊσταμένου της ΤΥΔΚ Δωδεκανήσου κ. Γ. Σακελλαράκη του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώτη και του Διευθντού της ΕΔΥΡ κ. Παπαθανάση το θέμα της υδρεύσεως της πόλεως Ρόδου, προς σύνταξιν τεχνικής μελέτης διά την εκτέλεσιν των απαραιτήτων τεχνικών έργων.

Ως γνωστόν υπό του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου έχει εγκριθή προ διμήνου η δανειοδότησις του Δήμου Ρόδου εκ του προγράμματος κοινοφελών έργων, διά ποσού 1.000.000 δρχ. διά την ύδρευσιν των ακραίων συνοικισμών της πόλεως Ρόδου.

Εις Ρόδον
225 ΓΑΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Βιάζονται οι γαμβροί και οι νύφες εν όψει δισέκτου
Συμφώνως προς ανακοίνωσιν εκ του Ληξιαρχείου του Δήμου Ρόδου, μέχρι της 15ης Νοεμβρίου είχον δηλωθή εις αυτό 225 γάμοι, τελεσθέντες από 1ης Ιανουαρίου 1963 μέχρι 15ης Νοεμβρίου 1963 εις την πόλιν της Ρόδου.

Ο αριθμός αυτός ευρίσκεται εις τα συνήθη ετήσια επίπεδα της Ρόδου. Εν τούτοις το γεγονός ότι το προσεχές έτος 1964 είναι δίσεκτον, θα συντελέση ώστε να γίνουν πολλοί ακόμη γάμοι μέχρι του Αγίου Σπυριδώνος, οπότε αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων καθώς και από 25 μέχρι 31 Δεκεμβρίου διότι γαμπροί και νύφες είναι βιαστικοί.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΟΓΔΟΗΚΟΝΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΟΙ
Ως ανεκοινώθη εκ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου κατά την διάρκειαν της τρεχούσης εβδομάδος, αναμένονται να καταπλεύσουν εις Ρόδον τέσσαρα τουριστικά σκάφη με ξένους περιηγητάς, οι οποίοι θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα.

Σήμερον αναμένεται να καταπλεύση το «Χάνσετικ» αύριον θα έλθη το «Στέλλα Σολλάρις» και το Σάββατον θα καταπλεύσουν τα «Αθήναι» και «Τρανσυλβάνια».

Αξιοσημείωτον είναι ότι του ατμοπλοίου «Αθήναι» επιβαίνουν 20 Σουηδοί και 60 Αμερικανοί διευθυνταί τουριστικών γραφείων, οι οποίοι θα περιηγηθούν την Ελλάδα και θα συζητήσουν επί των δυνατοτήτων της ευρυτέρας αναπτύξεως του τουρισμού μετά των Ηνωμένων Πολιτειών και μετά των Σκανδιναβικών χωρών.

ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΝΕΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡ. ΣΤΑΘΜΟΝ ΒΑΡΗΣ
Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Κιούσης κατόπν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Ταμείου, μετέβη χθες την μεσημβρίαν εις τον Σταθμόν Γεωργικών Ερεύνης Βάρης και εξήτασε μετά του Διευθυντού του εν λόγω Σταθμού κ. Βασ. Κανελλοπούλου τας τεχνικάς εγκαταστάσεις του ιδρύματος, προκειμένου το Νομαρχιακόν Ταμείον να εγκρίνη την διάθεσιν των χορηγηθεισών πιστώσεων υπό του υπουργείου Γεωργίας πιστώσεων, διά τας ανάγκας του γεωργικού Σταθμού Βάρης.

ΕΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΗΛΕΤΥΠΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Τηλετυπικόν κύκλωμα εγκατεστάθη εις το εν Ρόδω Γραφείον της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ήδη λειτουργούν εις Ρόδον εκτός του ΟΤΕ δύο κυκλώματα ήτοι της Ολυμπιακής και της Εθνικής Τραπέζης.
Αναμένεται ότι εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα εγκαταστήσουν τηλέτυπα τα τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...