Διατηρήθηκε η κάθειρξη 7 ετών σε 51χρονη για εικονικά τιμολόγια

Διατηρήθηκε η κάθειρξη 7 ετών σε 51χρονη για εικονικά τιμολόγια

Διατηρήθηκε η κάθειρξη 7 ετών σε 51χρονη για εικονικά τιμολόγια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1853 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των επτά ετών κάθειρξης για υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων που αφορούν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 456.000 ευρώ, διατηρεί 51χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία, μετά την απόρριψη της αίτησής της από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για ακύρωση της διαδικασίας του δικαστηρίου που είχε λάβει την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της.

Πιο αναλυτικά, τον Μάιο του 2012 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην 51χρονη Αλβανίδα, σε έναν 59χρονο Έλληνα και δύο αδέλφια Έλληνες που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Στις 16 Ιανουαρίου 2014 εκδικάζονται οι εφέσεις των εμπλεκομένων από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου κι αυτή της 51χρονης Αλβανίδας απορρίπτεται ως ανυποστήρικτη καθώς δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Έτσι, η 51χρονη, η οποία εκ των υστέρων ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και πλέον καλείται να εκτίσει την ποινή των 7 ετών κάθειρξης, υπέβαλε αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία με την οποία απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεσή της.

Το αίτημά της εξετάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και απορρίφθηκε.

Σημειώνεται πως ο 59χρονος συγκατηγορούμενός της, στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 16 Ιανουαρίου 2014 κατάφερε να μειώσει σε 4 χρόνια φυλάκισης την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος φέρεται κατά τα έτη 2005, 2006 και 2007 να καταχώρησε στα βιβλία της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε με αντικείμενο εργασιών γενικές κατασκευαστικές εργασίες, έντεκα εικονικά τιμολόγια.

Αυτά αφορούσαν ανύπαρκτες συναλλαγές, ενώ η συνολική αξία όλων των εκδοθέντων εικονικών φορολογικών στοιχείων ανέρχεται σε 455.859,98 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τιμολόγια αυτά φέρονται να εκδόθηκαν από εταιρεία Αλβανίδας και από εταιρεία Ο.Ε. των δύο αδελφών που επίσης είχαν καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη επτά ετών από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο).

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο