Συλλήψη διακινητή που ευθύνεται για τον θάνατο μιας γυναίκας

Συλλήψη διακινητή που ευθύνεται  για τον θάνατο μιας γυναίκας

Συλλήψη διακινητή που ευθύνεται για τον θάνατο μιας γυναίκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1126 ΦΟΡΕΣ

Ένας 24χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τους λιμενικούς ως ο διακινητής και κυβερνήτης του σκάφους που ναυάγησε κοντά στο Αγαθονήσι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία γυναίκα.

Όπως είναι γνωστό, το ναυάγιο σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ανοικτά του Αγαθονησίου και από την επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό διασώθηκαν 19 άτομα ενώ ανασύρθηκε και η σορός μίας γυναίκας. Από την προανάκριση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των διασωθέντων βρισκόταν και ο 24χρονος που συνελήφθη ως ο διακινητής τους.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαεννέα αλλοδαπών και περισυλλογή μίας σορού γυναίκας πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 17ης Νοεμβρίου 2023 υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'' για την ύπαρξη βάρκας σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή

. Αμέσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1” Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής. Έξι άτομα περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη βάρκα.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου.

Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών