Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Γιάννης Γιαννακάκης

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Γιάννης Γιαννακάκης

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Γιάννης Γιαννακάκης

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1285 ΦΟΡΕΣ

Υπό τη βαριά απώλεια του τέως δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, η ορκωμοσία του κ. Γιάννη Γιαννακάκη ως του νέου μέλους που θα καθίσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Στη σεμνή τελετή κατά την οποία ο κ. Γιαννακάκης ορκίστηκε, παρών ήταν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, αντιδήμαρχοι, όπως οι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Τάσος Σπανός, Κώστας Ταρασλιάς, Θανάσης Στάμου κι άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς επίσης και αρκετοί φίλοι του νέου δημοτικού συμβούλου.

Αμέσως μετά το πέρας του θρησκευτικού όρκου, ο κ. Καμπουράκης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας, καταρχάς, ότι ο κ. Γιαννακάκης υπηρέτησε τον δήμο από το 2006 έως το 2010 επί Δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου.

Και συνέχισε ο δήμαρχος: «Η αλλαγή και η ορκωμοσία σήμερα γίνεται για μία στενάχωρη αιτία: της αποδήμησης του Φώτη Χατζηδιάκου πριν από λίγες ημέρες».

Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε ότι σύντομα, πριν από τα Χριστούγεννα, το πορτρέτο του αείμνηστου δημάρχου Ρόδου θα πρέπει να κοσμήσει και τον τοίχο στην αίθουσα εθιμοτυπίας όπου τοποθετούνται τα πορτρέτα των δημάρχων της Ρόδου.

Απευθυνόμενος στον κ. Γιαννακάκη, είπε ο κ. Καμπουράκης στη συνέχεια: «Κύριε Γιάννη, είμαι πολύ ευτυχισμένος που είστε ανάμεσά μας, έχουμε ακόμα ενάμιση μήνα περίπου δημοτικά συμβούλια.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί, η προσωπικότητά σας έτυχε καταρχάς μεγάλης αποδοχής από τον λαό της Ρόδου, ολόκληρου του νησιού, και πάρα πολύς κόσμος εξέφρασε με την ψήφο εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό σας, στις τελευταίες εκλογές, την εκτίμηση που έχει σ’ εσάς, στο έργο σας και στην αγάπη που έχετε για το νησί, παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πατρίδα σας η φυσική αλλά είναι ο τόπος που επιλέξατε να ζήσετε.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είστε εδώ, στο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι σύμβουλοι, και της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας, οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι, όλοι μας, νιώθουμε πιο δυνατοί έχοντας εσάς στο πλευρό μας.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν αλλά για μία ακόμα φορά το όνομά σας μπαίνει μέσα στους δημοτικούς συμβούλους του νησιού μας και χαίρομαι πάρα πολύ για τη σημερινή ημέρα…».

Ο κ. Γιαννακάκης
Από την πλευρά του, ο νέο-ορκισθείς δημοτικός σύμβουλος είπε, ότι η χθεσινή ημέρα του έδωσε ιδιαίτερη χαρά «μέσα στη θλίψη που έχουμε για το γεγονός της απώλειας ενός εκλεκτού συναδέλφου, ο οποίος προσέφερε πολλά», όπως είπε, και ευχαρίστησε τον δήμαρχο.

Για τον εκλιπόντα είπε ότι συνεργάστηκε μαζί του επί σειρά ετών, από θέση ευθύνης, αφού ως αντιδήμαρχος ο ίδιος και εκείνος ως αντινομάρχης συνεργάστηκαν πάρα πολύ καλά. Και είπε ακόμη ο κ. Γιαννακάκης:

«Έδειχνε καθαρή εικόνα αυτοδιοικητικού και ποτέ δεν εμπλεκόταν στα κομματικά, την εποχή που εγώ τον στήριζα και ήμουν μαζί του. Ωστόσο, εκτιμώ τη δική σας πρόσκληση και το ενδιαφέρον σας για το πρόσωπό μου.

Διαπιστώνω ότι κάνετε τα αδύνατα δυνατά να προσφέρετε σ’ αυτό τον τόπο και νομίζω ότι είστε και ήσασταν το τελευταίο διάστημα αρκετά βελτιούμενος γιατί και εσείς αναλάβατε έναν δήμο, έναν μεγάλο οργανισμό που κληθήκατε να τον διοικήσετε…», είπε.

Δεσμεύτηκε λέγοντας πως ό,τι μπορεί να προσφέρει για το καλό του τόπου θα το πράξει και θύμισε ότι ακόμα και όταν δεν ήταν στα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα-από το 2002 ενεπλάκη με την Αυτοδιοίκηση- αφού πολλές φορές ήταν στη μειοψηφία και τότε γνώρισε ότι αυτή έχει μεγάλη αξία για να βοηθήσει το έργο της δημοτικής αρχής.

«Είχαμε ένα έλλειμμα και πάντα αυτό το έλλειμμα νομίζω θα προχωρεί, της καθημερινότητας, που απασχολεί τον κόσμο μας», είπε κλείνοντας ο κ. Γιαννακάκης, λέγοντας ότι τον κόσμο αυτά τον απασχολούν και σ’ ένα βαθμό μπορούν να βελτιωθούν. Τέλος ευχήθηκε να βρεθεί η φόρμουλα για να βελτιωθεί ο τόπος μας και η ζωή των συμπολιτών μας.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί