Η Χρύσα Καραγιάννη για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Χρύσα Καραγιάννη για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Χρύσα Καραγιάννη για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1264 ΦΟΡΕΣ

Τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το τελευταίο διάστημα σχολίασε χθες, σε δηλώσεις της, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο», κα Χρύσα Καραγιάννη, η οποία, ως γνωστόν, είναι από τα τοπικά στελέχη που στήριξαν από την αρχή τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα η κα Καραγιάννη σχετικά, είπε καταρχάς:
«Δεν μπορώ να κρύψω ότι δεν είμαστε χαρούμενοι για τις εξελίξεις αλλά, αν μου επιτρέπετε να περπατήσω βήμα-βήμα σ’ όλη αυτή τη διαδρομή μαζί σας και να πω ότι η αρχή όλων ήταν η απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στιγμή που αυτό συνέβη, ό,τι και να ακολουθούσε θα έφερνε τριγμούς. Ο λόγος που στήριξα τον Στέφανο Κασσελάκη εξ αρχής, ήταν γιατί, όποιος νέος και να ήτανε ήθελα να του δώσω ένα βήμα. Δεν μπορούμε να σταματάμε σ’ αυτό το φρέσκο στο οποίο βλέπουμε να υπάρχει και άμεση ανταπόκριση του κόσμου…».

»Από τη μία λοιπόν-συνέχισε-είναι το φρέσκο και από την άλλη είναι η αίσθηση που είχαμε όλοι εμείς που παρακολουθούσαμε από πιο κοντά τα πράγματα, ότι οι σχέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχανε στηρίξει τον πρόεδρό μας τον προηγούμενο, τον Αλέξη τον Τσίπρα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει και να μπορεί να νικήσει κιόλας-στις φάσεις που θα μπορούσε να είχε φανεί ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα…».

Ερχόμενοι στη διαδικασία για την κούρσα της διαδοχής και της εκλογής του νέου προέδρου, διαπίστωσαν, όπως είπε, ότι δεν υπήρξε ο σεβασμός προς αυτό το τελείως δημοκρατικό αποτέλεσμα, μετά από μία εκλογική μάχη που δεν μπόρεσε κανένας να αναιρέσει αφού είχαν τηρηθεί όλες οι δημοκρατίες διαδικασίες.

Και συνέχισε λέγοντας:
«Από τη στιγμή, λοιπόν, που έλειψε αυτός ο σεβασμός απέναντι σ’ αυτό το δημοκρατικό αποτέλεσμα και τη διαδικασία, εμείς είναι που αρχίσαμε τελικά να νιώθουμε ότι δικαιωνόμαστε για την αίσθηση που είχαμε μέχρι πριν, ότι τα πράγματα δεν ήτανε και πριν τόσο καλά. Και όντως, βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτά ακόμα και τώρα.

Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε να αποχωρούν άτομα που πραγματικά έχουν δημιουργήσει αυτό που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό αλλά κατά ένα άλλο, μεγάλο επίσης, ποσοστό είναι και όλη αυτή η βάση που επέλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη σ’ αυτή τη χρονική στιγμή.

Και αντί, λοιπόν, αυτά τα ιστορικά στελέχη ν’ αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν επέλεξε αυτούς, που ήταν γνωστοί, που ήταν οι επιφανείς, γιατί ο κόσμος να στραφεί σε κάτι νέο…Αντί, λοιπόν, να καθίσουμε να αναλογιστούμε όλο αυτό, βλέπουμε ότι βγήκαν σκληρές κουβέντες, ύβρεις, μία συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε κανέναν, όχι μόνο σε αριστερούς.

Αυτό, λοιπόν, είναι που καυτηριάζουμε κι έτσι αυτή τη στιγμή όντως βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να νιώσει εμπιστοσύνη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει μπορέσει να αποτυπώσει και η τελευταία δημοσκόπηση».

Ερωτηθείσα, ακόμη, αν θεωρεί ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, η οποία βέβαια έχει μεταφερθεί και τοπικά, αν και σε μικρότερο βαθμό, είπε η κα Καραγιάννη: «Σε τοπικό επίπεδο δεν το βλέπουμε σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Παρ’ όλα αυτά έχουμε χάσει σημαντικά στελέχη κι εμείς.

Νιώθουμε όμως ότι όσοι πιστεύουμε σ’ αυτό τον χώρο, όσοι πιστεύουμε στην ουσία που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέσα απ‘ αυτή τη πρόθεση για όντως διεύρυνση, που προφανώς τώρα διαπιστώνουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν την είχαν πιστέψει από την αρχή, έτσι λοιπόν νιώθουμε ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά πάνω σ’ αυτά που έχουν κτιστεί μέχρι τώρα κι αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…».

Είπε ακόμη, ότι λάθη έγιναν και πάντα γίνονται σε όποιον δουλεύει σκληρά. Όμως, έχει δοθεί ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα και αυτό που τους στενοχωρεί περισσότερο είναι γιατί δεν δόθηκε χρόνος και στον νέο πρόεδρο και στις νέες συνθήκες ν' αποδείξουν εκ του αποτελέσματος εάν η επιλογή της βάσης, σε τόσο μεγάλο ποσοστό, ήταν σωστή, να μπορέσουν να προχωρήσουν μέχρι τα αναπτυξιακά συνέδρια, το συνέδριο του κόμματος καθώς και ότι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα αποχωρούν ήταν αυτοί που τότε δεν στήριξαν τη διεύρυνση και δεν στήριξαν και την εκλογή του προέδρου από τη βάση.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτοί που μένουμε θ' αγωνιστούμε σκληρά, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε…», είπε καταλήγοντας.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί