Συμπληρωματικές καταθέσεις έδωσαν χθες τέσσερις Τούρκοι διακινητές

Συμπληρωματικές καταθέσεις έδωσαν χθες τέσσερις Τούρκοι διακινητές

Συμπληρωματικές καταθέσεις έδωσαν χθες τέσσερις Τούρκοι διακινητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Συμπληρωματικές απολογίες έδωσαν χθες στον ανακριτή Ρόδου οι τέσσερις Τούρκοι διακινητές που είχαν συλληφθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου κοντά στη Λίνδο να μεταφέρουν από τα γειτονικά παράλια 38 παράνομους αλλοδαπούς.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας, 34, 31, 33 και 36 ετών οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.
Συγκεκριμένα, σε βάρος των αλλοδαπών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη μεταφορά των 38 αλλοδαπών στο νησί μας και συνέργεια στην πράξη αυτή, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αδικήματα για τα οποία και μετά τις απολογίες τους πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.


Χθες συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Μίκα Δουβή προσήχθησαν εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν συμπληρωματικά για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι τέσσερις Τούρκοι επέστρεψαν στις φυλακές.


Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 ένα τέταρτο πριν από τις 8 το βράδυ, όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στη Λίνδο ενημερώθηκαν από πολίτες για την αποβίβαση σημαντικού αριθμού αλλοδαπών στην παραλία της Λίνδου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι λιμενικοί οι οποίοι και αντιλήφθηκαν πως οι παράνομοι αλλοδαποί έβγαιναν στη στεριά με βοηθητικά σκάφη τύπου τέντερ.

Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν το βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί και ο 33χρονος Τούρκος. Αλλά και το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έκανε περιπολία στην περιοχή εντόπισε μία θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν οι άλλοι τρεις Τούρκοι και συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στη ξηρά βρέθηκαν και οι λοιποί 38 παράνομοι αλλοδαποί που είχαν έρθει στο νησί μας.


Όπως προέκυψε από την προανάκριση, αλλά και τις καταθέσεις των παράνομων αλλοδαπών, ο 34χρονος και ο 33χρονος ήταν ο κυβερνήτης και ο βοηθός του ιστιοφόρου σκάφους μήκους 12 μέτρων, ενώ ο 31χρονος και ο 36χρονος ο κυβερνήτης και ο βοηθός ταχύπλοου σκάφους μήκους δεκαέξι μέτρων που είχε χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.


Μάλιστα για την υπόθεση είχε εκδοθεί και ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος η οποία ανέφερε τα εξής:
«Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες την 14.09.2023, οι Λιμενικές Αρχές Λίνδου και Ρόδου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών, στον λιμένα Λίνδου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου από ξηράς, όπου εντόπισαν ένα (01) Τ/Χ σκάφος τύπου tender με πέντε (05) αλλοδαπούς και τον 31χρονο αλλοδαπό διακινητή τους. Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, μετέβη στο σημείο και εντόπισε επί ταχύπλοου σκάφους, ακόμα τρεις (03) αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 34, 33 και 36 ετών.


Σε περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, εντοπίστηκαν επιπλέον τριάντα τρείς (33) αλλοδαποί. Συνολικά εντοπίστηκαν τριάντα οκτώ (38) αλλοδαποί (26 άνδρες, 10 γυναίκες και 02 κορίτσια).


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις (04) διακινητές, ενώ τα προαναφερόμενα καθώς και έτερο Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκαν».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών