Βίος και... πολιτεία ο 23χρονος Ρομά που προφυλακίστηκε

Βίος και... πολιτεία ο 23χρονος Ρομά  που προφυλακίστηκε

Βίος και... πολιτεία ο 23χρονος Ρομά που προφυλακίστηκε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2989 ΦΟΡΕΣ

Και για δεύτερη υπόθεση κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο 23χρονος Ρομά που ήδη βρίσκεται στη φυλακή για κλοπές που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει μαζί με άλλους ομόφυλούς του.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος προσήχθη προχθές ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί αυτή τη φορά για τη ληστεία που φέρονται να έχουν διαπράξει ο ίδιος και άλλοι δύο Ρομά σε βάρος 71χρονου αλλοδαπού από τις Φιλιππίνες, στην περιοχή του Καρακόνερου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2023 το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου. Εκεί βρισκόταν ο 71χρονος αλλοδαπός από τις Φιλιππίνες, τον οποίο πλησίασαν οι τρεις Ρομά και κατά τη διάρκεια της συναναστροφής μαζί του κατάφεραν να του αφαιρέσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του απ’ όπου και στη συνέχεια αφαίρεσαν 280ευρώ που βρήκαν μέσα.

Επρόκειτο για τον 23χρονο και δύο άλλους Ρομά ηλικίας 16 και 18 ετών αντίστοιχα. Καθώς το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν εκ των τριών δραστών ηλικίας και συγκεκριμένα τον 16χρονο, ο οποίος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, όπου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Βασίλη Πάππου σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, δήλωσε ότι δεν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση και πως απλώς έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη (στις 10 Νοεμβρίου 2023) αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων.

Για την ίδια υπόθεση, απολογήθηκε προχθές και ο 23χρονος, ο οποίος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και γι’ αυτήν.
Σημειώνεται πως ο 23χρονος είναι ήδη προφυλακιστέος (κρίθηκε μετά την απολογία του στις 16 Νοεμβρίου 2023) για άλλη υπόθεση που κατηγορείται και αφορά πέντε κλοπές και μία ληστεία.

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από δύο εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος του, ένα για αυτό με τη ληστεία και της πέντε κλοπές και ένα δεύτερο για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 45χρονης ομόφυλής του.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια