Φλας στο παρελθόν, 1963: Νέον κτίριον εις Ρόδον δια τεχνικάς σχολάς

Φλας στο παρελθόν, 1963: Νέον κτίριον εις Ρόδον δια τεχνικάς σχολάς

Φλας στο παρελθόν, 1963: Νέον κτίριον εις Ρόδον δια τεχνικάς σχολάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3792

ΝΕΟΝ ΚΤΙΡΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑΣ ΣΧΟΛΑΣ
Το υπουργείον Δημοσίων Έργων δι’ εγγράφου του προς τον Οργανισμόν Σχολικών Κτιρίων γνωρίζει ότι η αρμοδία υπηρεσία οικισμού δεν αντιτίθεται εις την παραχώρησιν γηπέδου του Δημοσίου εις Ρόδον προς ανέγερσιν τεχνικής σχολής.

Ως γνωστόν υπό του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων έχει εγκριθή πίστωσις δρχ. 17.500.000 διά την ίδρυσιν τεχνικών επαγγελματικών σχολών εις Ρόδον διά τας οποίας ήδη έχουν εκπονηθή τα σχετικά σχέδια και αι μελέται πρόκειται δε να δημοπρατηθή η εκτέλεσις του έργου.

Αρχάς Δεκεμβρίου περατούται η πληρωμή σταφυλοπαραγωγών
Εντός του πρώτου δεκαημέρου του προσεχούς μηνός Δεκεμβρίου θα έχη περατωθή η πληρωμή των σταφυλοπαραγωγών Ρόδου υπό της Αγροτικής Τραπέζης.
Χθες ελήφθη εις τα γραφεία της Γεωργοενώσεως η κατάστασις των δικαιούχων της κοινότητας Κρητηνίας.

Παραλλήλως έχει ετοιμασθή η κατάστασις των δικαιούχων της κοινότητος Ασκληπειού, οι οποίοι πιθανώτατα θα πληρωθούν σήμερον και θα λάβουν περίπου 90.000 δραχμάς. Απομένουν εισέτι κατόπιν αυτών προς πληρωμήν οι σταφυλοπαραγωγοί των κοινοτήτων Αρχαγγέλου, Έμπωνας, Λάρδου, Σορωνής, Πυλώνας και Φανών.

ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ 120.000 ΔΡΧ. ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ
Ο αφιχθείς εις Ρόδον Γενικός Διευθυντής του Μεγάλου Σουηδικού Τουριστικού Γραφείου «Χέρμπ-Ρέζορ» κ. Χανς Έρικ Μπόργεσον ο οποίος ως γνωστόν από ετών μεταφέρει εις Ρόδον χιλιάδας Σουηδών τουριστών επεσκέφθη χθες την πρωΐαν τον Νομάρχην κ. Α. Ιωάννου και συνεζήτησε μετ’ αυτού το θέμα της βοηθείας την οποίαν οι Σουηδοί τουρίσται παρέχουν εις την κοινότητα Καλυθιών.

Ο κ. Μπόργιεσον ανεκοίνωσεν εις τον κ. Νομάρχην ότι κατόπιν ενεργειών του γραφείου «Χέμπ-Ρέζορ» το οποίον διευθύνει συνεκεντρώθησαν υπό Σουηδών τουριστών συνολικώς μέχρι τούδε 120.000 δραχμαί αι οποίαι θα διατεθούν εις την Κοινότητα Καλυθιών.

Ως γνωστόν κατόπιν αποφάσεως είχε συσταθή πέρισυ επιτροπή υπό την προεδρίαν του Νομάρχου κ. Ιωάννου η οποία απεφάσισεν όπως τα εν λόγω χρήματα διατεθούν προκειμένου να σπουδάζουν γεωπονικήν εις Σουηδικά Πανεπιστήμια άποροι πτυχιούχοι των Γυμνασίων της Ρόδου καταγόμενοι εκ της Κοινότητος Καλυθιών.

Τέλος ο κ. Μπόργιεσον εδήλωσεν εις τον κ. Νομάρχην ότι το ενδιαφέρον των Σουηδών τουριστών διά την Ρόδον γενικώτερον και τις Καλυθιές ειεδικώτερον θα συνεχισθή αμείωτον.

Η ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ
Ο Νομάρχης κ. Α. Ιωάννου συνειργάσθη μετά του Προέδρου και Διευθυντού της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών κ.κ. Μπάρδου και Σκούρα και των Βιομηχάνων κ.κ. Τριανταφύλλου και Φώκιαλη επί θεμάτων αναγομένων εις την οινοπνευματοποίησιν των σύκων επί εφετεινής εσοδείας.

ΑΙ ΕΚΛΟΓΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Κατά τας χθεσινάς αρχαιρεσίας διά την ανάδειξιν Νέου Προεδρείου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Ρόδου, επεβλήθη το ψηφοδέλτιον του κ. Λαμ. Χατζηνικολού μη εκλεγέντος του ετέρου υποψηφίου Προέδρου κ. Ζερβού.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΣΤΕΓΑΣΕΩΣ
Σήμερον την 1ην μ.μ. συνέρχεται υπό την προεδρίαν του Πρωτοδίκου κ. Ζερβάκη το Νομαρχιακόν συμβούλιον στεγάσεως Δωδεκανήσου προκειμένου να εξετάση αιτήσεως ενοίκων λαϊκών κατοικιών της Ρόδου περί παραχωρήσεως ή μη των διαμερισμάτων εις τα οποία στεγάζονται.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...