Στρ. Καρίκης: Όλοι θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της ένστασης

Στρ. Καρίκης: Όλοι θα περιμένουμε και  θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της ένστασης

Στρ. Καρίκης: Όλοι θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της ένστασης

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1858 ΦΟΡΕΣ

«Όλοι θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα», δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, σχετικά με την εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε η παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη στις 30 Νοεμβρίου, με τον ίδιο να εκτιμά ότι απόφαση θα έχουμε μέχρι τις 20 του Δεκέμβρη.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καρίκης, καταρχάς επισήμανε ότι, αυτή την περίοδο, η δημοτική αρχή παράλληλα «τρέχει» για την καθημερινότητα και ο δήμος συνεχίζει να τους απασχολεί.

Και δήλωσε: «Είμαστε εδώ, δουλεύουμε κανονικά, που σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα ο δήμος. Το νησί μας πάλι φέτος θα είναι από τα πιο όμορφα στολισμένα σε όλη την Ελλάδα, με πάρα πολλές εκδηλώσεις. Άρα, κυρίως μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα μέχρι τις γιορτές και οι γιορτές να είναι όμορφες για το νησί μας».


Σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, λοιπόν, την άλλη Πέμπτη, 30 του μηνός, εκδικάζεται η ένσταση και οι πρόσθετοι λόγοι της παράταξης τους και δήλωσε επ’ αυτού:
«Κάθε δικαστήριο από μόνο του είναι μία πρόκληση.

Είναι αυτό που είπε ο Αντώνης ο Καμπουράκης στη συνέντευξή του, ότι ήταν υποχρέωσή του απέναντι σε έναν κόσμο, απέναντι σε στελέχη, στο ποσοστό, στον μικρό αριθμό ψήφων σε σχέση με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, να γίνει η συγκεκριμένη ένσταση. Νομίζω ότι έγινε μία νομικά άριστη δουλειά. Άρα, όλοι θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα».


Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για να κατατεθεί η αντένσταση από την πλευρά του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ρόδου, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, και μετά οι νομικοί αναμένεται να έχουν μία πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι μπορεί να γίνει στο δικαστήριο. Και συνέχισε λέγοντας:


«Ο ίδιος ο Αντώνης ο Καμπουράκης και όλοι μας, έχουμε μία αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της ένστασης. Από εκεί και πέρα, όμως, είμαι άνθρωπος που έχω υπηρετήσει τον δήμο Ρόδου και στη συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση. Ό,τι βγάλει η δικαστική απόφαση θα το σεβαστούμε απόλυτα και θα βοηθήσουμε τον δήμο να πάει μπροστά. Είτε είμαστε εμείς η δημοτική αρχή, είτε ο Αλέξανδρος Κολιάδης. Και το λέω ξεκάθαρα: ότι πρώτιστο μέλημα, πάντα όλων που ασχολούνται και ειδικά εμένα-μιας και μιλάω εγώ αυτή τη στιγμή-είναι να πάει το νησί μπροστά τα επόμενα πέντε χρόνια».


Ο κ. Καρίκης, μάλιστα, εκτιμά ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα έχει εκδοθεί μέχρι τις 20-21 Δεκεμβρίου-καθώς έχει οριστεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου- ενώ υπάρχει και προθεσμία είκοσι ημερών από την ημέρα της εκδίκασης από τον κώδικα, για να βγει η απόφαση.


Τόνισε, κλείνοντας, ότι όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά τους, είναι ανοιχτοί στον κ. Κολιάδη και στα αιρετά μέλη της παράταξής του να βοηθήσουν, να συνεννοηθούν και να δώσουν ό,τι στοιχεία χρειάζεται το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε κι αυτός, στην περίπτωση που απορριφθεί η ένσταση, να είναι έτοιμος ν’ αναλάβει και πιστεύει ότι ήδη κάνει τη σχετική προετοιμασία.


Τέλος, είπε: «Σαν δικηγόρος έχω μία πρόσθετη ακόμα υποχρέωση να σέβομαι τη δικαστική εξουσία και εφόσον δίνει ο νόμος τα σχετικά δικαιώματα των ενστάσεων, όλοι πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο θα γίνει και πολύ γρήγορα».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας