Έρχεται το 3ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου!

Έρχεται το 3ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου!

Έρχεται το 3ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1333 ΦΟΡΕΣ

Το 3ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιείται 24 με 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου και… υπόσχεται πολλές εκπλήξεις!

Για το Φεστιβάλ, μίλησε χθες, σε Συνέντευξη τύπου, η φωτογράφος με την υποστήριξη της Canon, Υρώ Χρυσάνθου, υπεύθυνη της διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται την υποστήριξη του Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου, της ΔΕΡΜΑΕ και του ΔΟΠΑΡ. Όπως είπε η κα Χρυσάνθου:

«Αυτή η δράση είναι πολύ σημαντική για μας γιατί επιτέλους επιτυγχάνουμε να έχουμε μία πολύ μεγάλη εταιρεία, όπως είναι η Canon, και είναι κοντά μας, δίπλα μας και υποστηρικτής του φεστιβάλ. Υπάρχει μία ομάδα η οποία έρχεται από την Αθήνα για ν’ αναλάβει ενεργή δράση δίπλα μας στο Φεστιβάλ, το οποίο είναι τριήμερο αλλά με προοπτικές επέκτασης».

Το πρόγραμμα αυτής της εκδήλωσης πολιτισμού αλλά και δωρεάν κατάρτισης είναι το παρακάτω:

Παρασκευή 24.11.2023 | 19:00
Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης “PROTAGONISTES” - Έναρξη Festival
Όπως είπε η κα Χρυσάνθου, προσπάθησαν να σχεδιάσουν κάτι πολύ λαμπερό και θα ήθελαν να φωτογραφίσουν τους επισκέπτες με live φωτογράφιση αλλά και εκτύπωση για να έχουν ένα αναμνηστικό από την εκδήλωση. Μία από τις εκπλήξεις θα είναι και το βιβλίο του 2ου Φεστιβάλ-διοργάνωση που βραβεύθηκε-και ανέλαβε η περιφέρεια να το εκτυπώσει.


Σάββατο 25.11.2023 | 12:00μ.μ - 21:00
SEMINARS / LIVE WORKSHOPS | ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ CANON που, όπως είπε η κα Χρυσάνθου, θα έχουν live σεμινάρια, φωτογραφίσεις με μοντέλα ενώ έχει στηθεί ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο.


Κυριακή 26.11.2023 | 17:00 - 20:00
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα: “PROTAGONISTES”
Τα παραδοσιακά επαγγέλματα χάνονται στο πέρασμα του χρόνου, παράλληλα με την τεχνική τους. Οι άνθρωποι που ασκούν αυτά τα επαγγέλματα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς γι’ αυτό και είναι οι “ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ” αυτής της πολύτιμης ιστορίας !

Την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, λοιπόν, θα υπάρχει μία προβολή οπτικοακουστική με τις φωτογραφίες των παιδιών που είναι μαθητές του φωτογραφικού εργαστηρίου Ρόδου, του φωτογραφικού εργαστηρίου της περιφέρειας κι εκείνου του ΔΟΠΑΡ.

Όπως είπε η φωτογράφος, έκαναν μία πολύ αυστηρή επιλογή για να έχουν ένα φωτογραφικό υλικό το οποίο μετατρέπεται και σε οπτικοακουστικό, με βίντεο τα οποία έχουν τραβήξει τα ίδια τα παιδιά και οι ίδιοι έχουν κάνει το μοντάζ για να γίνει ένα μίνι ντοκιμαντέρ από τους «πρωταγωνιστές», δηλαδή τους άνθρωπους που εκπροσωπούν τα παραδοσιακά επαγγέλματα στο Νότιο Αιγαίο. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβληθεί την Κυριακή 5:00 με 8:00 το βράδυ στο Νεστορίδειο. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση τα σχολεία.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας