Πώς καταγράφηκαν τα προβλήματα της χθεσινής κακοκαιρίας από τον δήμο Ρόδου

Πώς καταγράφηκαν τα προβλήματα της χθεσινής κακοκαιρίας από τον δήμο Ρόδου

Πώς καταγράφηκαν τα προβλήματα της χθεσινής κακοκαιρίας από τον δήμο Ρόδου

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1686 ΦΟΡΕΣ

Στη διαχείριση της χθεσινής κακοκαιρίας από τον δήμο της Ρόδου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης.

Καταρχάς, είπε ότι, από τις 7:00 χθες το πρωί ξεκίνησε τις επαφές με τους διευθυντές των σχολείων καθώς υπήρχαν αρκετά αιτήματα, κυρίως στην πόλη που είχαμε δυνατή βροχόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες, περισσότερο, όμως, σε Αφάντου, Αρχάγγελο, Γενάδι και Έμπωνα.

Και είπε: «Τα διαχειριστήκαμε με υπομονή και στενή παρακολούθηση, μαζί με την Πυροσβεστική και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας, προκειμένου να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις καθώς χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και με τον δήμαρχο και την ΕΜΥ, προέβλεπε κάποιες βροχές, τις οποίες όμως δεν μας τις έδινε σε τόσο δυνατό βαθμό ώστε να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των σχολείων». Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι, όσον αφορά σ’ αυτό το τελευταίο, πρέπει να γίνεται πάντα με φειδώ και προσοχή και για να μη χάνουν μαθήματα τα παιδιά αλλά κι επειδή πολλοί γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους κάπου.

Ειδικά στ’ Αφάντου, στον παιδικό σταθμό, επειδή υπήρχε θέμα κι εκεί με έναν ποταμό που περνάει κοντά, δεν δέχθηκαν παιδιά ενώ, έπειτα από συνεννόηση με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, κάποιοι διευθυντές είπαν στα παιδιά να φύγουν, δηλαδή το διαχειρίστηκαν ανάλογα με την περίσταση αφού εκτός από τους μαθητές και κάποιοι καθηγητές είχαν δυσκολία να φθάσουν στα σχολεία, ειδικά νωρίς το πρωί που ήταν και πιο έντονα τα φαινόμενα. Έτσι, «την αρχική αγωνία των διευθυντών των σχολείων τη διαδέχθηκε η ηρεμία», είπε και τόνισε ότι μέχρι σήμερα το πρωί που αναμένεται να υποχωρήσουν τα φαινόμενα, ευελπιστούν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, όλες οι Υπηρεσίες ήταν ενημερωμένες: συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονταν από τα ξημερώματα έξω για τον καθαρισμό των φρεατίων κ.λπ., η Πυροσβεστική, ο δήμος, η περιφέρεια. Επίσης, αποκλείστηκε και στην Κρεμαστή το κάτω μέρος του δρόμου καθώς κι εκεί το νερό ήταν πολύ.

Όσον αφορά στ’ Αφάντου, είπε ότι υπάρχει το μόνιμο πρόβλημα του αποχετευτικού και των ομβρίων και είναι από τις προτεραιότητας του δημάρχου οι άμεσες παρεμβάσεις για να λυθούν τα θέματα με τους οικισμούς που έχουν πρόβλημα με τις βροχές. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί πια γιατί τα υπάρχοντα συστήματα δεν σηκώνουν ούτε καν τις απλές, δυνατές, βροχές. Και βλέπουμε αμέσως στ’ Αφάντου, από το πρωί είχαμε πλημμυρισμένους δρόμους. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και στον Αρχάγγελο σε πολλά σημεία, στις Καλυθιές σε κάποια σημεία. Γενικότερα, λίγο ταλαιπωρηθήκαμε και ταλαιπωρήθηκαν και οι συμπολίτες μας. Νομίζω, όμως, ότι πέρασε αρκετά ομαλά, τα μαθήματα δεν τα χάσαμε και χειριστήκαμε το θέμα με έναν τρόπο που ήταν προσεκτικός», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Χθες, λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου βρίσκονταν επί ποδός ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έκλεισε όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις και τόνισε ότι «η ομάδα της πολιτικής προστασίας του δήμου είναι μία πρωτοπόρα ομάδα και πρέπει τώρα ή στην επόμενη θητεία να λυθεί άπαξ και δια παντός το θέμα. Τους θέλουμε κανονικά δώδεκα μήνες».

Όλα είναι υπό διαχείριση, αρκεί να μην έχουμε ακραία φαινόμενα που να πρέπει να λάβουμε πρόσθετα μέτρα ενώ τα αντιπλημμυρικά είναι πρώτη προτεραιότητα, είπε ακόμη και σημείωσε ότι πέφτουν απίστευτοι όγκοι νερού σε σύντομα χρονικά διαστήματα αφού μέσα σε μία-δύο ώρες μπορεί να πέσει νερό που παλιά έπεφτε σε έναν μήνα, κάτι που καταδεικνύει το μέγεθος της έντασης των φαινομένων.

«Τα αντανακλαστικά μας πιστεύω είναι γρήγορα και με εντολές του δημάρχου προσπαθούμε να λύσουμε ό,τι προβλήματα υπάρχουν και τώρα», κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%