To Εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου ως σχολείο-πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

To Εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου ως σχολείο-πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

To Εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου ως σχολείο-πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 967 ΦΟΡΕΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η εισαγωγική ημερίδα του προγράμματος EPAS "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" την Τετάρτη 15/11/23. Το Εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου με δυναμική, δια ζώσης και online συμμετοχή, κατέθεσε τις προτάσεις του για τη διεξαγωγή του προγράμματος, συνάντησε αντιπροσωπείες άλλων σχολείων από την Ελλάδα και αντάλλαξε ιδέες, με αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της διαδικασίας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το σχολείο αναφέρονται τα εξής:

Το πρόγραμμα EPAS είναι πολυσχιδές και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, πολιτειακών και κοινωνικών θεμάτων, μέσα από το εκπαιδευτικό πρίσμα. Ιδιαίτερα την τρέχουσα σχολική χρονιά, επικεντρώνεται στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024 – στην Ελλάδα την Κυριακή 9 Ιουνίου – με τη διάχυση μέσω πολλαπλασιαστών του μηνύματος της θετικής ψήφου, την ενίσχυση του αισθήματος του Ευρωπαίου Πολίτη στην τοπική μας κοινωνία και κυρίως στην ενδυνάμωση της ενεργούς πολιτειακότητας στους μαθητές.

Σε συνεργασία με άλλα σχολεία και φορείς το Εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου, αντιλαμβάνεται το δύσκολο έργο, ειδικά στην περίπτωση των 17χρονων μαθητών, καλούνται να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμά τους του εκλέγειν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ταυτόχρονα με τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ. Δύο φάσεις ζωής των νέων απόλυτα συνδεδεμένες, γιατί η επιλογή κλάδου επαγγέλματος μέσω των γενικών εισαγωγικών εξετάσεων παρουσιάζει την ίδια βαρύτητα με την επιλογή συνθηκών και ποιότητας ζωής τους στη σημερινή & μελλοντική Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Με την ευκαιρία, ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Εσπερινού ΓΕΛ Ρόδου και ειδικά οι συμμετέχουσες καθηγήτριες κες Ειρήνη Σανσόγλου, Χρυσή Λογκάκη, Πασχαλία Πόππη και οι συμμετέχοντες καθηγητές κοι Γεώργιος Παπακαλοδούκας, Μιχαήλ Κυριακάκης, θέλουμε να καταθέσουμε τις ευχαριστίες μας για την άψογη διοργάνωση και άμεση ενημέρωση, στον επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Δρ. Κων. Τσουτσοπλίδη, στον επικεφαλής του προγράμματος EPAS Δρ. Χάρη Κούντουρο, στην κα Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου, στην αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σε όλη την οργανωτική ομάδα.

Στο πλαίσιο της δράσης διάχυσης του έργου της EPAS, tην Παρασκευή 24/11/23, στις 17.30, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα “Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου & Βιώσιμος Τουρισμός” όπου ανάμεσα σε διάφορες θεματικές, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Δρ. Κώστας Τσουτσοπλίδης θα παραθέσει την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα. Η παρουσίαση και η διαλεκτική θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και το Εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στην εσπερίδα. Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά! Σας περιμένουμε!

Ο Δντης του Εσπερινού ΓΕΛ Ρόδου, Μιχάλης Κυριακάκης

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Δρ. Κων. Τσουτσοπλίδης & του προγράμματος EPAS Δρ. Χάρης Κούντουρος

Οι συμμετέχοντες δια ζώσης καθηγητές στην ημερίδα κκ Μ.Κυριακάκης, Ειρ. Σανσόγλου & Γ.Παπακαλοδούκας.

Στιγμιότυπα από τις ανακοινώσεις των ομάδων εργασίας.

 

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου