Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις αλλοδαποί για μεταφορά μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις αλλοδαποί για μεταφορά μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις αλλοδαποί για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1002 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο 19χρονοι από τη Συρία και το Κουβέιτ για τη μεταφορά των 15 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στη Λίνδο της Ρόδου, ενώ τον δρόμο για τις φυλακές πήρε και ο 45χρονος Σύριος που εντοπίστηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 9 αλλοδαπούς από το Κιοτάρι της Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου διαδοχικά οι δύο 19χρονοι από τη Συρία και το Κουβέιτ που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο (18 Νοεμβρίου 2023) στις εννέα το βράδυ μετά από καταδίωξη των λιμενικών, ανοικτά της Λίνδου. Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενοι από τη συνήγορότους κα Ματούλα Παπαβεργή οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας 19χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, κάτι το οποίο είχε κάνει και προανακριτικά, ενώ ο συγκατηγορούμενός του, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Το περιστατικό συνέβη βραδινές ώρες της 18/11/2023 (περασμένη Παρασκευή), και άμεσα περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λίνδου της Ρόδου.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου, που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν το σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου και στη συνέχεια ν’ αναχωρεί. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με το ταχύπλοο σκάφος να μην ανταποκρίνεται στα φωτεινά και ηχητικά σήματα και να προσπαθεί να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Εν τέλει, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης – διακινητής, ενώ στην περιοχή Κιοτάρι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκατέσσερις αλλοδαποί (3 άνδρες, 4 γυναίκες, 7 ανήλικοι). Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι ένας 19χρονος ήταν συγκυβερνήτης του Τ/Χ σκάφους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο. Πήγε να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του

Όμως την πόρτα του ανακριτή Ρόδου χθες, πέρασε και ο 45χρονος Σύριος που συνελήφθη από τους λιμενικούς στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου, όπου είχε μεταβεί για να παραλάβει παράνομους αλλοδαπούς και να τους μεταφέρει σε άλλη περιοχή του νησιού. Κι αυτό το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 2023 και σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, ο 45χρονος απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύριος είπε πως το προηγούμενο βράδυ από τη σύλληψή του, είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας γνωστός του Τούρκος και του ζήτησε να πάει να παραλάβει δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Όταν έφθασε στο σημείο βρήκε τους συνολικά 9 αλλοδαπούς, τους οποίους όμως δεν μετέφερε, καθώς προηγήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ο ίδιος δε πρόσθεσε, πως δεν επρόκειτο ούτως ή άλλως να τους μεταφέρει αφού κατείχε ένα μικρό αυτοκίνητο που σε καμία περίπτωση δεν χωρούσαν όλοι μέσα. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και ο 45χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου εντόπισαν ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 2023, 8 αλλοδαπούς εκ των οποίων δύο άνδρες, δύο γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά, ενώ συνελήφθη κι ένας 45χρονος ως διακινητής, καθώς θα τους μετέφερε με το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, σε εποχούμενη περιπολία τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην περιοχή «Κιοτάρι» στη Νότια Ρόδο, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, να επιβιβάζει οκτώ άτομα. Αμέσως ακινητοποιήθηκε το όχημα και στον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε, ότι οι οκτώ αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ αναγνώρισαν τον 45χρονο ως τον άνθρωπο που τους παρέλαβε και θα τους μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών