Εργαστήριο για δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης

Εργαστήριο για δημοσιογράφους  των τοπικών μέσων ενημέρωσης

Εργαστήριο για δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1122 ΦΟΡΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, το εργαστήριο για τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ που διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου, στο περιθώριο της ανοικτής εκδήλωσης που διοργάνωσαν, επίσης χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, το οποίο παρακολούθησαν αρκετοί δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, και με αφορμή τις Ευρωεκλογές ή «Ευρωπαϊκές εκλογές» όπως λέγονται πλέον, που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου του 2024, είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν «από την πηγή» για τη σημασία τους, την κρισιμότητά τους, να μάθουν για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες διαχέονται σε όλα τα κράτη-μέλη και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ευημερία των πολιτών τους, πάντα με φόντο τις νέες προκλήσεις.


Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, η επικεφαλής του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου (σ.σ. το οποίο, ως γνωστόν, φιλοξενείται στην ΑΝ.ΔΩ.) κα Φιλία Παπασάββα και η υπεύθυνη επικοινωνίας της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Εύη Γεωργίτση, μίλησαν γι’ αυτά που θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μας και πώς μπορούμε να τους ενημερώσουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά.


Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα κα Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα κ. Σταύρος Σαμουηλίδης και η κα Γεωργίτση, ανέλυσαν στους τοπικούς δημοσιογράφους τα θέματα, τα εργαλεία και τις πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ.


Οι παραπάνω δέχθηκαν και ερωτήσεις ενώ έγιναν αναφορές για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και τι κάνει η Ε.Ε. γι’ αυτά, όπως το μεταναστευτικό και η τεχνητή νοημοσύνη, τα fake news κ.λπ..


Τονίστηκε, ακόμη, ότι, τέτοιες εκδηλώσεις, αποσκοπούν στο να γεφυρωθεί το χάσμα της ενημέρωσης στην περιφέρεια με αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση.
Όπως είπε ο κ. Τσουτσοπλίδης σχετικά με τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, το μείζον διακύβευμα δεν είναι, αναμετρηθούν τα κόμματα αλλά οι πολίτες να αποφασίσουν για το πολιτικό πρόσημο της Ε.Ε. για τα επόμενα πέντε χρόνια και μάλιστα σε μία κρίσιμη εκλογική συγκυρία.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»