Στον Βασίλη και τον Μαρίνο αφιέρωσε το βραβείο της η δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου

Στον Βασίλη και τον Μαρίνο  αφιέρωσε το βραβείο της η δασκάλα  Θεοδώρα Κουκουρίκου

Στον Βασίλη και τον Μαρίνο αφιέρωσε το βραβείο της η δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2872 ΦΟΡΕΣ

Η δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρικου, παρέλαβε το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Δασκάλου για τη συνολική παρουσία της στο μονοθέσιο σχολείο στο Διαφάνι της Καρπάθου και συγκινημένη αφιέρωσε το βραβείο της στους δύο μαθητές της!

«Τρία χρυσά αστεράκια… Τρία όπως ακριβώς ήμασταν εμείς οι τρεις που κρατούσαμε ανοιχτό το ακριτικό δημοτικό σχολείο του Διαφανίου Καρπάθου… Μία δασκάλα και δύο μαθητές…» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Η κυρία Κουκουρίκου ανέφερε για τη βράβευσή της:
«Η οικογένειά μου στην Αλεξανδρούπολη έλαβε για μένα αυτό το ειδικό βραβείο από την ΑΚΣ. Αν και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην τελετή, όλη η επιτροπή του AKS με βοήθησε να νιώσω ότι ήμουν εκεί…

Θα ήθελα λοιπόν ν’ αναφέρω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το πολύτιμο και διεθνές κύρους βραβείο. Κάθε δάσκαλος που εκτελεί παιδαγωγικά καθήκοντα είναι μοναδικός και ασύγκριτος. Κάθε φορά που προσπαθείς να ξυπνήσεις το εσωτερικό κίνητρο του μαθητή, κάθε φορά που προσπαθείς να είσαι παιδί μέσα στα παιδιά, να θυμάσαι αυτό που είπε ο Κομφούκιος: Διάλεξε μία δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου». Γιατί όταν πέσεις στο επίπεδο της παιδικής ψυχής τότε θα καταλάβεις πόση εξυπνάδα, δυνατότητες και αγάπη έχουν στην καρδιά τους.

Πρέπει να είσαι τσαλακωμένος για να είσαι δάσκαλος. Παρακαλώ δεχτείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε καθέναν από εσάς που έχει την ίδια τιμή μαζί μου να λάβει αυτό το βραβείο.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υποστήριξη, τους δύο μόνο μαθητές μου από τον Όλυμπο Καρπάθου Μαρίνο και τον Βασίλη και όλη την επιτροπή του AKS που μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε μέρος αυτής της παγκόσμιας οικογένειας δασκάλων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Sarvesh Kamra που με βοήθησε να παραλάβω αυτό το βραβείο στα χέρια μου. Τις καλύτερες ευχές και φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους σας!

Αφιερωμένο με όλη την αγάπη της καρδιάς μου στον Βασίλη και τον Μαρίνο μου που τους δίδαξα και με δίδαξαν… Που μέσα στις αντιξοότητες τα καταφέραμε να γίνουμε το φως στο σκοτάδι…

Με πολλή αγάπη στην Αλεξανδρούπολη, στην Όλυμπο και στο μικρό μας Διαφανάκι!
Σας λατρεύω και δεν θα σας ξεχάσω ποτέ»

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»