ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Απειλείται αναβίωσις της μαύρης Αγοράς και αφανισμός του εμπορίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Απειλείται αναβίωσις της μαύρης Αγοράς και αφανισμός του εμπορίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Απειλείται αναβίωσις της μαύρης Αγοράς και αφανισμός του εμπορίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ
Εντονος διαμαρτυρΙα του Εμπορ.
Συλλόγου προς την κυβΕρνηση
Απειλείται αναβίωσις της μαύρης Αγοράς και αφανισμός του εμπορίου
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών εις το υπουργείον Εμπορίου και το Πολιτικόν Γραφείον καταφθάνουν καθημερινώς έντονα τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας διά την αποφασισθείσαν υπό της Κυβερνήσεως κατάργησιν της τιμής αντικαταστάσεως, η οποία απόφασις τελικώς θα συντελέση εις το να αυξηθούν είδη ευρείας καταναλώσεως και ιδίως πρώτης ανάγκης.
Ήδη δε και ο εμπορικός κόσμος της Δωδεκανήσου τελεί εν αναστατώσει. Ο εμπορικός σύλλογος κατά την προχθεσινήν έκτακτον συνεδρίασιν του κλάδου απέστειλε προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως και τους υπουργούς Συντονισμού και Εμπορίου το ακόλουθον τηλεγράφημα:
«Εμπορικός κόσμος Ρόδου διαμαρτύρεται εντονωτατα διά κατάργησιν άρθρου 3 αγορανομικής διατάξεως 63/59 αφορώντος τιμήν αντικαταστάσεως.
Εμμονή εις ληφθείσαν εσπευμένως απόφασιν θέλει επιφέρει αναστάτωσιν εις οικονομίαν Χώρας και επιβάρυνσιν καταναλωτικού κοινού. Υπό σημερινόν καθεστώς ελευθέρας διακινήσεως εμπορευμάτων αποτέλεσμα καταργήσεως τιμής αντικαταστάσεως θα είναι αφανισμός ωργανωμένου εμπορίου και αναβίωσις μαύρης αγοράς ήτις τοσάκις κατά το παρελθόν εταλαιπώρησε κατανάλωσιν. Κατάργησις τιμής αντικαταστάσεως τυγχάνει αντιοικονομική και αντιεμπορική και ουδέν συμφέρον οικονομίας εξυπηρετεί ως μη ασκούσης ουδεμίαν επίδρασιν επί τιμαρίθμου».

ANAXΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΤΗΣ Ε.Γ.Σ.Α. ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερον αναχωρούν εις Αθήνας εκπρόσωποι της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, προκειμένου να μετάσχουν εις συγκληθησομένην σύσκεψιν εις το γραφείον του υποδιοικητού της Αγροτικής Τραπέζης, η οποία θα πραγματοποιηθή διά την εξέτασιν του θέματος της Ιδρύσεως Ενιαίου φορέως λειτουργίας και Εκμεταλλεύσεως των Γεωργικών Βιομηχανιών Ρόδου.
Η απόφασις διά την μετάβασιν εκπροσώπων της Ενώσεως εις Αθήνας ελήφθη κατά την τελευταίαν συνεδρίασιν του διοικητικού της Συμβουλίου.
Εξ άλλου εγνώσθη ότι την Κυριακήν θα αναχωρήσουν εις Αθήνας και οι εκπρόσωποι της εν Ρόδω Αγροτικής Τραπέζης, επίσης διά να μετάσχουν εις την σύσκεψιντ ης Δευτέρας.
Ως ανακοινώθη η αναχώρησις των εκπροσώπων της Γεωργοενώσεως ενωρίτεραν απεφασίσθη διά να δυνηθούν ούτοι να έχουν εις Αθήνας επαφάς μετά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και να προωθήσουν τόσον το ειδικόν θέμα του Ενιαίου Φορέως, όσον και άλλα ζητήματα των αγροτών.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΔΟΥ
Από του προσεχούς Σαββάτου συμφώνως προς ανακοίνωσιν αρμοδίου εκπροσώπου, θα αρχίση πληρωμή των σύκων εφετεινής εσοδείας, τα οποία εδόθησαν παρά των παραγωγών εις την διενεργηθείσαν παρά της Γεωργοενώσεως συγκέντρωσιν εις την Ρόδον.
Τα εν λόγω σύκα θα διατεθούν παρά της Ενώσεως βάσει ειδικής συμφωνίας εις τους βιομηχάνους προς οινοπνευματοποίησιν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...