Εκδήλωση του Φωνητικού Συνόλου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Εκδήλωση του Φωνητικού Συνόλου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Εκδήλωση του Φωνητικού Συνόλου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1316 ΦΟΡΕΣ

Το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, μας εκπλήσσει χρόνια τώρα, με τις εμφανίσεις του, ερμηνεύοντας γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών και πρωτότυπα έργα σύγχρονων συνθετών, επιλέγοντας για τις εμφανίσεις του σημαντικούς χώρους -τοπόσημα.

Για μία ακόμα χρονιά οι καλλίφωνοι δικηγόροι, ετοιμάζουν μία μουσική παράσταση, που θα συζητηθεί, επιστρέφοντας στην αίθουσα της πρώτης συναυλίας τους, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Δέκα πρωτότυπα τραγούδια, σε στίχους και μουσική του Αντώνη Κυζούλη, εμπνευσμένα από το διήγημα «οι άγιοι κι ο φουκαράς» που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Τα παιδιά της πιάτσας» του Νίκου Τσιφόρου, που θα αποδώσει αφηγηματικά ο δικηγόρος Βασίλης Λόγγος, θα ζωντανέψουν, με τη βοήθεια του «κινηματογραφικού» φακού του Γιώργου και του Νίκου Τζεδάκη, τον κόσμο των φουκαράδων του περιθωρίου, τον κόσμο της πιάτσας της μεταπολεμικής Αθήνας.

Σε μία διαδραστική σχέση μουσικής, λόγου και εικόνας, η παράσταση θα μεταφέρει λίγη από την ατμόσφαιρα των κινηματοθεάτρων της εποχής, όπως το εμβληματικό «Ροζικλαίρ», με τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου να ζωντανεύουν τα πρόσωπα του έργου-τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου παραχώρησε ευγενικά η κόρη του συγγραφέα και Νάνσυ Τσιφόρου- μέσα από τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες των φωτογράφων Ελένης Γιαννά, Γιάννη Μαρκαντώνη και Γιώργου Τζεδάκη.

Στη μουσική διεύθυνση και το πιάνο θα είναι ο συνθέτης/στιχουργός και μαέστρος του Φωνητικού συνόλου, Αντώνης Κυζούλης.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 στις 8.00 το βράδυ στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου (οδός Ι.& Π.Νεστορίδη -τμήμα οδού Κω) και σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου, το κοινό της πόλης μας μπορεί να απολαύσει μία ακόμα μοναδική μουσική παράσταση, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. 

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας