ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Εις σαμποτάζ πιθανόν ωφείλετο η πυρκαϊά εις τον ραδιοσταθμόν της Αμερικής εις το Αφάντου

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Εις σαμποτάζ πιθανόν ωφείλετο η πυρκαϊά εις τον ραδιοσταθμόν της Αμερικής εις το Αφάντου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Εις σαμποτάζ πιθανόν ωφείλετο η πυρκαϊά εις τον ραδιοσταθμόν της Αμερικής εις το Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 560 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3797

ΕΙΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΠΙΘΑΝΟΝ ΩΦΕΙΛΕΤΟ Η ΠΥΡΚΑΪΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΝ
ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΦΑΝΤΟΥ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Κατά την διάρκειαν δίκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου διά πυρκαϊάν εξ αμελείας εις το ανεγειρόμενον κτίριον του χερσαίου ραδιοσταθμού της «Φωνής της Αμερικής» πλησίον του Αφάντου Ρόδου κατετέθη ότι το αίτιον πιθανόν να είναι και σαμποτάζ.


Η πυρκαϊά είχε σημειωθή το παρελθόν θέρος και είχεν εκδηλωθή νύκτα επί ενός κτιρίου συγκροτήματος κτιρίων υπό ανέγερσιν κατασβεσθείσα την πρωίαν χωρίς να επεκταθή εις άλλα κτίρια. Κατηγορούμενοι ήσαν ο Ξενοφών Αγγελιδάκης μέτοχος της υπεργολάβου Εταιρείας «Ιόνιον» καθώς και ένας εργοδηγός και ένας ηλεκτροσυγκολλητής.


Κατά την δίκην εξητάσθη ο τεχνικός διευθυντής της εργοληπτρίας Εταιρίας «Παίητζ» κ. Στιούαρτ όστις ανέφερεν ότι δεν δύναται να συμπεράνη πόθε προήλθεν το πύρ και ότι η Εταιρία «Παίητζ» είναι ησφαλισμένη.


Η Παίητζ είχεν αναθέση υπεργολαβίαν εις την εταιρίαν «Ιόνιον. Επίσης ανέφερεν ότι δυνατόν η εκδήλωσις της πυρκαϊάς να οφείλεται εις σαμποτάζ είτε εις ανημμένον σιγαρέττον είτε εις άγνωστον άλλον αίτιον, ακολούθως εξητάσθη ο Πολιτικός Μηχανικός της «Φωνής της Αμερικής» κ. Ρόζεμπλατ όστις δεν ηδυνήθη να εξηγήση είτε να εκφέρη γνώμη διά τα αίτια του πυρός.
Σημειωτέον ότι αι ζημίαι είχον ανέλθει εις 2.500.000 δραχμών και απεκαταστάθησαν αργότερον.


Επίσης κατετέθη ότι το πυρ ήρχισεν εκ του ισογείου και έφθασεν εις την οροφήν του δευτέρου πατώματος όπου υπήρχον ξυλότυποι και το μπετόν μετεβλήθη εις σκόνην. Το δικαστήριον ως γνωστόν απήλλαξε τους κατηγορουμένους.

ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΑΙ ΑΠΟΔΟΧΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΠ/ΝΙΑΣ
Χθες την μεσημβρίαν το Συμβούλιον της Κρατικής Καπνοβιομηχανίας Ρόδου συνήλθεν εις συνεδρίασιν υπό την προεδρείαν του Διευθυντού της Νομαρχίας κ. Κάφφαρη και εξήτασε θέματα προμηθείας σιγαροχάρτου και άλλα, σχετικά προς την λειτουργίαν του εργοστασίου και την παραγωγήν του. Επίσης το Συμβούλιον εξήτασε το θέμα της αναπροσαρμογής των αποδοχών του προσωπικού γραφείων, μετά την απόφασιν του Υπουργείου περί αυξήσεως των αποδοχων των υπαλλήλων.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΝ ΤΗΣ ΚΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΝ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). - Αφίκετο εις Κω ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων της Νομαρχίας κ. Σκούντζος, προκειμένου να συγκεντρώση εις την περιοχήν του αεροδρομίου Κω διάφορα στοιχεία, εν σχέσει προς την ύδρευσιν του χώρου. Το εν λόγω αεροδρόμιον ως γνωστόν είναι έτοιμον, ήδη δέ αντιμετωπίζονται διάφορα θέματα οργανώσεως προκειμένου να τεθή εις λειτουργίαν από της προσεχούς εαρινής περιόδου.

ΕΔΟΘΗ ΕΝ ΡΟΔΩ Η ΔΕΞΙΩΣΙΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΧΑΠ ΚΟΡΠΟΡΑΙΗΣΙΟΝ
Προχθές την εσπέραν εδόθη εις το Ξενοδοχείον «Γκραντ Οτέλ» δεξίωσις υπό της εταιρίας «Χαπ Κορποραίησιον» επ’ ευκαιρία της συνόδου ενταύθα των διευθυντών της περιοχής Ελλάδος και Μέσης Ανατολής.


Κατά την εν λόγω δεξίωσιν η οποία οργανώθη υπό των καταστημάτων Παπάζογλου που αντιπροσωπεύουν την «ΧΑΠ» επεδείχθησαν και διάφορα είδη παραγωγής της βιομηχανίας αυτής.


Εις την δεξίωσιν παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης ο Γενικός Αντιπρόσωπος κ. Μιχ. Παπάζογλου, ο διευθυντής του Τελωνείου, ο Ύπαρχος του Κούριερ, ο διευθυντής του ΡΟΔΑ ο κ. Π. Κωσταρίδης και άλλα μέλη της ροδιακής Κοινωνίας.
Τους αφικνουμένους εδέχετο ο διευθυντής της ΧΑΠ κ. Εντ. Μπένχορ.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας