Ροδιακά: Φωνάζει ο κλέφτης;

Ροδιακά: Φωνάζει ο κλέφτης;

Ροδιακά: Φωνάζει ο κλέφτης;

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1045 ΦΟΡΕΣ

Απρέπεια, ίσως είναι ο πιο επιεικής όρος για να περιγράψει το ατόπημα που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, διέπραξε, ακυρώνοντας την προγραμματισμένη επίσκεψη σε επίπεδο ηγετών, ενοχλημένος επειδή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε αυτό που από το 1880 όλες οι κυβερνήσεις διακηρύττουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύσσωμη η παγκόσμια κοινή γνώμη, στηλίτευσε τη συγκεκριμένη «α-πολίτικ» και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που κάθε άλλο παρά σε ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας θα άρμοζε.

Ξύπνησε μνήμες, από τη συμπεριφορά τέτοιων χωρών, που στο παρελθόν και όχι μόνο, υποτιμούσαν λαούς, κυβερνήσεις, χώρες και δημοκρατικούς θεσμούς.

Ενόχλησε σφόδρα η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκφράστηκε καθαρά, ξάστερα και με επιχειρήματα για τη μακροχρόνια κατοχή τμήματος του Ελληνικού μας Πολιτισμού. Και η αντίδραση ήταν ανάλογη, αμήχανη και διπλωματικά άκομψη κι επικίνδυνη.

Για όσους έχουν επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, θα έχουν βεβαίως διαπιστώσει ότι κάθε άλλο παρά ... βρετανικό δεν είναι. Λήσταρχοι παγκοσμίου φήμης ήταν οι πρόγονοί τους.

Με τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την τέχνη και τη δεξιότητα άλλων λαών και πάντως όχι του Βρετανικού, ήταν γεμάτες οι αίθουσές τους. Κι αυτό τους έχει στιγματίσει και τους ενοχλεί, βεβαίως, βεβαίως.

Για όσους έχουν επισκεφθεί το Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο ξέρουν!

Εκεί είναι το μοναδικό σημείο σε ολόκληρη την Αγγλία, που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει άλλους Έλληνες ή Κύπριους, ακόμα κι αν έχει κλειστά τα μάτια του:

Στο σημείο μπροστά από τις ελληνικές αρχαιότητες μία και μόνο λέξη ακούς και μάλιστα μεγαλόφωνα: «Κλέφτες!» 

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch