Με απόφαση δικαστηρίου "κούρεμα" 65% σε χρέος από κάρτες συνταξιούχου

Με απόφαση δικαστηρίου "κούρεμα" 65% σε χρέος από κάρτες συνταξιούχου

Με απόφαση δικαστηρίου "κούρεμα" 65% σε χρέος από κάρτες συνταξιούχου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 842 ΦΟΡΕΣ

Η αύξηση του κόστου διαβίωσης οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής των δανείων.

Όλο και περισσότεροι δανειολήπτες ζητούν καθημερινά, τη συμβολή της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, για το κούρεμα δανείων και άλλων οφειλών σε τραπεζικά ιδρύματα. Πρόσφατα η ένωση, με τη συμβολή των επιστημονικών της συνεργατών, κατόρθωσε να «κουρευτεί» το 65%, του χρέους συνταξιούχου, από πιστωτική κάρτα.

«Μία γυναίκα που είναι σε νησί και συγκεκριμένα σε ένα χωριό της Ρόδου, έχει ένα σπίτι, που είναι 45 ετών, από το 1978. Είχε χρέος από μία πιστωτική κάρτα, που είχε φτάσει πάνω από 28.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο fund, ζήταγε να γίνει αναγκαστική προσημείωση του σπιτιού αυτής της γυναίκας», αναφέρει στο Dnews.gr, ο πρόεδρος της ένωσης, κ. Απόστολος Ραυτόπουλος.

«Εμείς καταφέραμε, μέσω των επιστημονικών συνεργατών μας, να κάνουμε περικοπή στην οφειλή των 28.104,85 ευρώ, σε ποσοστό 65,84%. Για τα υπόλοιπα χρήματα, το δικαστήριο αποφάσισε να πληρωθούν σε 120 μήνες με 80 ευρώ το μήνα. Φανταστείτε ότι η σύνταξή της, είναι 301 ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει ολόκληρο το ποσό και κινδύνευε να χάσει το σπίτι της», μας λέει ο κ. Ραυτόπουλος.

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών, που λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης, αδυνατούν να πληρώσουν και ζητούν την στήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

«Τα ποσά για τα οποία ο κόσμος έρχεται εδώ και μας ζητάει να βοηθήσουμε, είναι από 20.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 850.000 ευρώ, για δάνειο σπιτιού. Ζούμε καθημερινά το δράμα των ανθρώπων που έρχονται εδώ. Και δεν είναι μόνο οι δανειολήπτες που έρχονται εδώ. Είναι άνθρωποι που έχουν πάθει ζημιά από συσκευές που αγόρασαν, είτε από την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, είτε από την κακή προσφορά υπηρεσιών από ξενοδοχεία κλπ. Είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που έρχονται εδώ κάθε εβδομάδα. Οι περισσότερες περιπτώσεις, αφορούν πλειστηριασμούς σπιτιών, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες», καταλήγει.

 

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου