Η σεζόν ήταν εξαιρετική υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Η σεζόν ήταν εξαιρετική υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Η σεζόν ήταν εξαιρετική υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2456 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετική ήταν η πορεία της φετινής σεζόν, παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας και είχε βέβαια αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (ΣΕΕΜΠ) κα Μαρία Αγγέλου.

Δήλωσε καταρχάς:

«Η τουριστική σεζόν ήταν εξαιρετική, όπως ήταν και τα σημάδια που έδινε εξ αρχής. Βέβαια, είχαμε και τη δυσάρεστη διακοπή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί μας και, όπως καταλαβαίνετε, οι είκοσι ημέρες κατά τη διάρκεια, πριν και μετά την πυρκαγιά, στοίχισαν πολύ στην τουριστική σεζόν, μιας και ήταν στο “peak” της.

Όμως ευτυχώς επανήλθαμε πάρα πολύ γρήγορα με τη δραστηριοποίηση όλων των φορέων.

Προφανώς, ό, τι χάνεται από την τουριστική σεζόν δεν αναπληρώνεται αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο γιατί και θα επιβιώσουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το νησί μας.

Αυτό ήταν το στοίχημα αυτή τη σεζόν: Πώς θα εξασφαλίσουμε την επιβίωση του δικού μας αλλά και του οικοσυστήματος του νησιού μας. Και νομίζω ότι τα πήγαμε εξαιρετικά».

Τώρα περιμένουν τη νέα σεζόν, η οποία, όπως είπε, έχει επίσης θετικά μηνύματα, ξεκινάει επισήμως με το πρώτο τσάρτερ στις 28 Μαρτίου και ελπίζουν όλα να πάνε καλά.

Όσο για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και φέτος οι δραστηριοποιούμενοι στην Παλιά Πόλη, το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ είναι τα σημαντικότερα...διαχρονικά, τα οποία, όπως είπε η κα Αγγέλου, κατά περιόδους βελτιώνονται και κατά περιόδους χειροτερεύουν.

Το θέμα του πάρκινγκ είναι μόνιμα…άλυτο και περιμένουν να δουν ποιος θα αναλάβει με τη νέα δημοτική αρχή από τις αρχές του χρόνου, ως αρμόδιος για τα δικά τους θέματα, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τις συζητήσεις.

Μάλιστα, ως προς το κυκλοφοριακό εντός του Μνημείου, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας απολίτιστη αφού, σύμφωνα με την ίδια, έφθασαν στο σημείο να προκαλούν φθορές και στις ηλεκτρονικές μπάρες.

«Όποιος και να έχει τη διοίκηση, κανείς δεν πρόκειται να το λύσει αυτό, αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τα μέτρα που λαμβάνονται…», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω, όποιος αναλάβει να συνεργαστεί μαζί μας, όπως συνεργαζόμασταν και με τον κ. Δράκο (σ.σ. αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης), να βρούμε σύντομα λύση στα θέματα που μας καίνε γιατί έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα ν’ ασχολούμαστε και όχι συνεχώς με τα ίδια και τα ίδια της καθημερινότητας...», είπε ακόμη.

Όσον αφορά το προσωπικό, σύμφωνα με την κα Αγγέλου υπήρχε εντονότατο πρόβλημα και τη φετινή σεζόν, το οποίο προβλέπουν να υπάρχει και την επόμενη. Από την πλευρά τους, αναγνωρίζουν ότι η Παλιά Πόλη έχει τις δυσκολίες της, όπως ότι λόγω της εποχικότητας έχει πολλές ώρες εργασίας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, δίνονται μεγαλύτεροι μισθοί και έχει τα πλεονεκτήματά της (σ.σ. η Παλιά Πόλη), λέγοντας ότι δεν κατανοεί γιατί σε ένα νησί τουριστικό οι τουριστικές επιχειρήσεις να μην βρίσκουν προσωπικό. Μάλιστα, ανέφερε ακόμη ότι εκπαιδεύουν κόσμο συνεχώς.

Για το Περιφερειακό Φυτώριο
Με την ιδιότητά της ως διευθύνουσα σύμβουλος του Περιφερειακού Φυτωρίου, είπε, στη συνέχεια, ότι, από τα μέσα του Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει ξανά την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε σχολεία της Ρόδου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, το επισκέπτονται οι τάξεις που επιθυμούν και τους γίνεται μία παρουσίαση ενώ τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει αυτό το κομμάτι.

Ακόμη, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία έχουν περισυλλεχθεί σπόροι πεύκων τους οποίους έχουν αναλάβει για να ετοιμάσουν τα φυτά, που είναι περίπου τριάντα χιλιάδες, προκειμένου να φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης δικά τους φυτά πρόκειται να παραχωρηθούν, προκειμένου να γίνει αναδάσωση στις περιαστικές περιοχές κοινοτήτων που έχουν πληγεί επίσης από τη φωτιά, προκειμένου να αποκαταστήσουν τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Πρόκειται για μεγάλες δράσεις, είναι χαρούμενοι που συμμετέχουν και θ’ αναλάβουν κι άλλες, κατέληξε η κα Αγγέλου.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού