Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του ΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες  για την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του ΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του ΙΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4255 ΦΟΡΕΣ

Θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

Ξεκίνησαν από χθες, ημέρα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού κτηρίου του ΙΚΑ. Σε σχετική ανακοίνωση, προέβη χθες ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην επιτροπή Δημοσίων επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο συνεδριακής έκφρασης γνώμης για την τοποθέτηση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Γεωργίου-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός, παρενθετικά της συνεδρίασης, επίσης, ανακοίνωσε στην Επιτροπή ότι χθες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ, στη Ρόδο, καθώς ήταν ένα θέμα που είχε απασχολήσει πολλές διαδοχικές κυβερνήσεις και πολλά εμπλεκόμενα υπουργεία.

Ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του ΕΦΚΑ, ένα σημαντικό και μεγάλο κτήριο στο κέντρο της Ρόδου, που είχε εγκαταλειφθεί λόγω στατικών προβλημάτων και για τις ανάγκες του Οργανισμού ενοικιάζονταν γραφεία σε άλλα κτήρια.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το κτήριο αυτό θα είναι έτοιμο στους επόμενους μήνες, είτε για να στεγάσει τις Υπηρεσίες του ο ΕΦΚΑ, είτε να το ενοικιάσει έχοντας όφελος της περιουσίας του.

ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ;

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και η πρόταση που έχει καταθέσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, να μετατραπεί το κτήριο (σ.σ. το παλιό κτήριο του ΙΚΑ) σε Φοιτητική Εστία για τους σπουδαστές/-στριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η πρόταση του κ. Παππά θεωρείται ρεαλιστική και αναμένεται να συζητηθεί σοβαρά μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας