Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου: «Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη»

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου: «Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη»

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου: «Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2131 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Βασιλικής Πίτση «Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη».

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής κα Ασημίνα Βώβου, η οποία και προλόγισε το βιβλίο. Ομιλήτριες ήταν τρεις εκλεκτές καλεσμένες: η κα Ολυμπία Πατέλη, διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, η οποία αναφέρθηκε στην αξία της ανάγνωσης, η κα Μαρία Παρασκευά, παθολόγος ογκολόγος του Νοσοκομείου Ρόδου, η οποία μίλησε για τον καρκίνο του μαστού και την αξία της πρόληψης, και η κα Δώρα Πανυτσίδου, ψυχολόγος, η οποία παρουσίασε το θέμα της απώλειας και της διαχείρισής της, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Η συγγραφέας στην ομιλία της εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου και διάβασε αποσπάσματά του πλαισιωμένη από μία ομάδα μαθητών/-τριών του Β2 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής. Η βραδιά έκλεισε με το άκουσμα του αισιόδοξου τραγουδιού που περιλαμβάνεται στο βιβλίο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν το βιβλίο με προσωπική αφιέρωση από τη συγγραφέα και όσοι το επιθυμούσαν να συνομιλήσουν προσωπικά με την κα Παρασκευά και την κα Πανυτσίδου για θέματα που τους απασχολούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την επιθυμία της συγγραφέως, όλα τα έσοδα από τα δικαιώματά της επί των πωλήσεων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου.

Τέλος, πλήθος κόσμου στήριξαν και αγκάλιασαν τη βραδιά.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας