Στον ανακριτή παραπέμπεται 43χρονος Τούρκος διακινητής

Στον ανακριτή παραπέμπεται 43χρονος Τούρκος διακινητής

Στον ανακριτή παραπέμπεται 43χρονος Τούρκος διακινητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 730 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου Τούρκου που συνελήφθη από τους λιμενικούς στα «Βληχά», για τη μεταφορά 8 αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια στο νησί μας και κρατείται προκειμένου ν’ απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου.

Ο ίδιος πάντως, δηλώνει ότι είναι διωκόμενος από το τουρκικό καθεστώς και ήρθε στο νησί μας για να παραμείνει, όχι ως διακινητής!

Μάλιστα ο 43χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δέχτηκε να κυβερνήσει το σκάφος έως τη Ρόδο, καθώς δεν είχε χρήματα για να καταβάλει στους διακινητές στη χώρα του, ενώ ο ίδιος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τους μεταφερόμενους.

Φυσικά, αναλυτικά εξηγήσεις ο 43χρονος Τούρκος πρόκειται να δώσει στον ανακριτή Ρόδου, απ’ όπου δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή έχει ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι τότε η κράτησή του συνεχίζεται.

Σε ό,τι αφορά τους 8 αλλοδαπούς συριακής καταγωγής που βρίσκονταν στο ίδιο ταχύπλοο σκάφος, συνελήφθησαν κι αυτοί και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο αυτόφωρο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ωστόσο δια της δικηγόρου τους κας Μαρίας Μανώλακα ζήτησαν τριήμερη προθεσμία κι έτσι θα δικαστούν αύριο.

Σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2023 όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται στην παραλιακή περιοχή Βληχών της Ρόδου, το οποίο είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό ατόμων στην εν λόγω περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης του σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του εν λόγω σκάφους και τη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ρόδου και Λίνδου, όπου τις πρωινές ώρες της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2023 εντόπισαν οκτώ αλλοδαπούς (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών