Ρόδος: Θλίψη προκαλεί η εγκατάλειψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (βίντεο)

Ρόδος: Θλίψη προκαλεί η εγκατάλειψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (βίντεο)

Ρόδος: Θλίψη προκαλεί η εγκατάλειψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (βίντεο)

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4006 ΦΟΡΕΣ

Θλίψη προκαλεί, πραγματικά, η εικόνα που παρουσιάζει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στους Αγίους Αποστόλους, το αλλοτινό στολίδι και πρωτοπόρο, πριν είκοσι δύο χρόνια που εγκαινιάστηκε, κέντρο αποκατάστασης, μοναδικό στο Νότιο Αιγαίο. Σήμερα δεν υπάρχει αντίστοιχη δημόσια δομή στην περιφέρειά μας!

Εκφράζοντας, για ακόμα μία φορά την απογοήτευση όλων και κυρίως των ιδίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου, κ.  Παναγιώτης Φωνιαδάκης έδωσε τη διάσταση που έχει το κλείσιμό του, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα είναι, συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τέτοιας θεραπείας για περισσότερο καιρό, να τη σταματάνε αφού το κόστος κυμαίνεται στα τριάμισι, τέσσερα και πέντε χιλιάδες ευρώ τον μήνα, ακόμη φθάνει και τα 6.500 ευρώ τον μήνα, που είναι, βέβαια, δυσβάσταχτο κι έτσι οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να σταματάνε και σιγά-σιγά να γίνονται ανάπηροι.

Για τον λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κέντρο αποκατάστασης στο Νότιο Αιγαίο, τόνισε.

Η κατάσταση πάντως του κτηρίου είναι αποκαρδιωτική: μία τεράστια αποθήκη γεμάτη με εξοπλισμό αναγκαίο για τη θεραπεία και αποκατάσταση ανθρώπων που για οποιοδήποτε λόγω απέκτησαν κινητικά προβλήματα.

Ταβάνια… ξεχαρβαλωμένα που νομίζει κανείς ότι θα πέσουν, όσο για την πισίνα είναι… δύσκολο να την ανακαλύψει κανείς αφού είναι «χωμένη» μέσα στον ξεχασμένο εξοπλισμό.

Αλλά και ο περιβάλλων χώρος του κτηρίου προδίδει την εγκατάλειψη στο εσωτερικό του και υπάρχουν μόνο κάποιοι σύλλογοι για να το κρατούν σε λειτουργία, έστω κι έτσι όπως είναι σήμερα. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι χρησιμοποιείται και… ως κατάλυμα για τον ιπτάμενο γιατρό του ΕΚΑΒ. Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο ανήκει στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων