Αποχωρεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κυπριώτης

Αποχωρεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κυπριώτης

Αποχωρεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κυπριώτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1241 ΦΟΡΕΣ

Την παραίτησή του από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ανακοίνωσε με ανακοίνωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το μέλος κ. Δημήτρης Κυπριώτης στην οποία αναφέρει τα εξής:

Μετά από δεκαετίες στον Συνασπισμό, ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι ήλθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Δεν είναι πλέον δυνατόν να στεγάσω τις ιδέες, τις αξίες και τις ελπίδες μου για έναν καλύτερο κόσμο, κάτω από τη σκέπη του μορφώματος στο οποίο κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα του ηγεσία, το ήθος και τις πολιτικές της θέσεις. Μια ηγεσία που ξεκίνησε με τη διασπορά fake news σχετικά με SMS που δήθεν γκρέμισαν τον Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του προέδρου, συνέχισε αυτοθαυμαζόμενη ως «φως» έναντι του σκότους, αγκάλιασε αυτούς που αποκαλούν τους διαφωνούντες συντρόφους «παράσιτα», μια ηγεσία που έχει βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα οι πολιτικές της θέσεις αρχίζουν και τελειώνουν όσο διαρκεί -και σύμφωνα με- το περιεχόμενο ενός τηλεοπτικού πρωινάδικου, «ανέπαφη με την πολιτική». Μια ηγεσία που με διάφορα προσχήματα έχει, άτυπα, καταργήσει τον πολιτικό διάλογο (πανελληνίως και τοπικά), ενώ δεν διστάζει να συντηρεί στρατό πιστών που ασχημονούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια ηγεσία, τέλος, που εντελώς καταχρηστικά και με απύθμενο θράσος συνεχίζει να διατηρεί τον όρο Ριζοσπαστική Αριστερά στο όνομα του κόμματος που κατέκτησε με «επιθετική εξαγορά», όπως εύστοχα έχει σημειωθεί.

Πιστεύω ότι οι εξελίξεις αυτές θα κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και εκλογικά (παρά την αποχώρηση των «βαριδιών»), όπως ακριβώς εκμηδένισαν τη ψυχή του. Κατάντησαν τον φορέα των αριστερών ιδεών και της ελπίδας για έναν δικαιότερο και αλληλέγγυο κόσμο σε θέμα τηλεοπτικού ρεπορτάζ, με αντικείμενο τα γενέθλια του σκύλου του νέου προέδρου-Ήλιου.

Πέρα από την απογοήτευση, θεωρώ ότι οφείλω να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου, αναζητώντας αλλιώς την πολιτική μου έκφραση.

Για τον λόγο αυτόν παραιτούμαι από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και από κάθε θέση ευθύνης που απορρέει από την ιδιότητά μου αυτή.

Παραθέτω και το κείμενο αποχώρησης της συντρόφου μου στην Αριστερά, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μαριάνθης Γεωργαλλίδου: «Καθώς τα τοπικά όργανα του κόμματος δεν συνεδριάζουν ώστε να υπάρχει θεσμικό βήμα λόγου και καθώς δεν διαθέτω ενεργή σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ήθελα ως υστερόγραφο στην παραίτηση του Δημήτρη να γνωστοποιήσω και τη δική μου αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Μετά από τέσσερις δεκαετίες συμμετοχής στα κοινά υπό τις αξιακές θέσεις αυτού του χώρου, η σημερινή του μετάλλαξη και η στροφή του προς τον ευκαιριακό λαϊκισμό με αναγκάζει να "θέσω εαυτόν εκτός κόμματος". Ευχαριστώ συντρόφους και συντρόφισσες για όσα μοιραστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας