Παλιά Πόλη τον χειμώνα: «Βυθισμένη» στο σκοτάδι

Παλιά Πόλη τον χειμώνα: «Βυθισμένη» στο σκοτάδι

Παλιά Πόλη τον χειμώνα: «Βυθισμένη» στο σκοτάδι

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2149 ΦΟΡΕΣ

Αγαπητοί αναγνώσται, ζητάμε συγνώμη εάν στις φωτο βλέπετε... το μαύρο σκότος αλλά ποιος θα ζητήσει συγνώμη από όσους, πεζούς και οδηγούς, κυρίως μοτοποδηλάτων, διέρχονται κατά τις νυχτερινές ώρες τις οδούς Σοφοκλέους και Πλάτωνος στην Παλιά Πόλη.

Οι πεζοί μπορούν να τις διασχίσουν μόνο εάν διαθέτουν φακό στο κινητό τους ή αν κάποιος κάτοικος της περιοχής αφήσει εξωτερικό φως αναμμένο (σ.σ. που το κάνουν) γιατί αλλιώς στις οδούς αυτές κάποιος μπαίνει... με δική του ευθύνη!

Όπως μας πληροφορούν, εδώ και πάνω από μία εβδομάδα δεν λειτουργεί ο φωτισμός στις οδούς Σοφοκλέους (σ.σ. κάθετα στο Τζαμί Ιμπραήμ Πασά), που οδηγεί στην πλατεία Κόντη, όπως επίσης και στην οδό Πλάτωνος από το σημείο που εισέρχεται κάποιος από τη Σωκράτους μέχρι που φθάνει στην πλατεία Πλάτωνος, στο τζαμί, καθώς και στην Αρχιεπισκόπου Ευθυμίου (σ.σ. έξοδος Κόκκινης Πόρτας).

Πιο πριν, και στις δύο οδούς, οι διερχόμενοι πιστεύουμε ότι δεν έχουν πρόβλημα λόγω των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προσοχή όμως, από εκεί και μετά επαφίεται στη... μέριμνα κάποιου από τους μόνιμους κατοίκους ν’ αφήσει το εξωτερικό φως του σπιτιού του ανοιχτό!

Πραγματικά, τα παραπάνω σημεία είναι βυθισμένα στο μαύρο σκοτάδι και είναι αδύνατον να τα διασχίσει κάποιος χωρίς τη βοήθεια φακού.

Μπορεί να μην είναι καλοκαίρι για να... σκεφτούμε τους τουρίστες αλλά είναι κι αυτοί οι τελευταίοι που επιμένουν να διαμένουν «εντός των τειχών»... Και τον χειμώνα κυκλοφορούν... άνθρωποι εντός του Μνημείου...

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»