Παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔ ζητά ο δήμαρχος Σύμης για το καθεστώς αιγιαλού

Παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔ ζητά ο δήμαρχος Σύμης για το καθεστώς αιγιαλού

Παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔ ζητά ο δήμαρχος Σύμης για το καθεστώς αιγιαλού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1682 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη αναφορικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το καθεστώς του αιγιαλού και της παραλίας, ζητά ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ζητά από τον κ. Καμπουράκη να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει γνωμοδότηση για το ζήτημα τάχιστα καθώς έχουν εκδοθεί και επίκεινται προς άμεση εκτέλεση σειρά Πρωτοκόλλων Άμεσης Απομάκρυνσης ή Κατεδάφισης στη νήσο Σύμη, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε και αγαπητέ πρόεδρε της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχε Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη,

Σε συνέχεια του χρόνια έωλου ζητήματος του προσδιορισμού των ζωνών Αιγιαλού και Παραλίας και της αντίστοιχης οριοθέτησής τους, παράλληλα δε εν προκειμένω για τον δήμο Σύμης της διαδικασίας οριστικοποίησης των κτηματολογικών Αρχικών Εγγραφών με βάση το Εθνικό Κτηματολόγιο, έχουν εκδοθεί και επίκεινται προς άμεση εκτέλεση σειρά Πρωτοκόλλων Άμεσης Απομάκρυνσης ή Κατεδάφισης στη νήσο Σύμη, κοινοποιούμενα και προς τις δικές μας ενέργειες, δίχως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ευθυγράμμιση με την οικεία εθνική νομοθεσία, ούτως ώστε να υπάρχει ένα σαφές και συνεκτικό νομοθετικό πλαίσιο στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και δη της νησιωτικής Ελλάδας έναντι της παρεμβολής του Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου.

Επειδή ως Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρεία σας έχετε καταδείξει τα αντανακλαστικά μας προς την κεντρική Πολιτεία, και προς αποκατάσταση των μακροχρονίων αδικιών και της άνισης αντιμετώπισης που υφίστανται, κάτω από μία σειρά αναχρονιστικών νομοθετικών ρυθμίσεων, η νησιωτικότητα και οι τοπικές μας κοινωνίες εις βάρος της βιώσιμης ανάπτυξής τους:

Σας παρακαλώ προσωπικώς για τις περαιτέρω θεσμικές σας ενέργειες και πρωτοβουλίες προς την κεντρική Πολιτεία, σχετικά με την κατάρτιση νομικής παρέμβασης – γνωμοδότησης επί του ως άνω ζητήματος και την αντιμετώπισή του ως κατεπείγον με συναφείς προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις».

Με τιμή,
Ο δήμαρχος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ».

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο