Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ένας Παλαιστίνιος κι ένας Σύριος

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ένας Παλαιστίνιος κι ένας Σύριος

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ένας Παλαιστίνιος κι ένας Σύριος

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 652 ΦΟΡΕΣ

Αρνήθηκαν στις απολογίες τους ότι μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους παράτυπους μετανάστες από την Κάμειρο Σκάλα προς την Κρεμαστή, όπως τους καταλογίζεται, ο 42χρονος από την Παλαιστίνη και ο 47χρονος από τη Συρία, ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Όπως είναι γνωστό, η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου 2023 και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Έτσι χθες, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Μαρία Βερβέρη, Μαριλένα Αυδή και Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται αλλά και την όποια ανάμιξή τους στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος από την Παλαιστίνη δήλωσε πως ουδέποτε μετέφερε με το όχημά του αλλοδαπούς και πως συνελήφθη την ώρα που πήγε να βάλει καύσιμα, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο. Ο ίδιος επισήμανε πως βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας, έχει μαζί του τα δύο ανήλικα παιδιά του και πως όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται και διαμένει φιλήσυχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 47χρονος Σύριος από την πλευρά του, είπε, ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση, πήγε να βάλει καύσιμα κι εκεί άκουσε κάποιον να μιλάει αραβικά αλλά προτού προλάβει να κάνει το παραμικρό, συνελήφθηση από τους αστυνομικούς. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση η οποία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), οι δύο κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν την ημέρα της σύλληψής τους σε δύο δρομολόγια συνολικά 13 αλλοδαπούς από την Κάμειρο Σκάλα έως την πλατεία της Κρεμαστής!

Όπως έχει γίνει γνωστό και έχει ανακοινωθεί και επίσημα από την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), για τη «δράση» του Παλαιστίνιου και του Σύριου.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν οι δύο άνδρες κατηγορούμενοι. Προηγουμένως οι αστυνομικοί είχαν παρακολουθήσει τις δύο μεταφορές που είχαν κάνει με τα αυτοκίνητά τους.

Πιο αναλυτικά, ο 42χρονος Παλαιστίνιος φέρεται ως το άτομο που με το αυτοκίνητά του παρέλαβε τους παράτυπους μετανάστες και τους μετέφερε, ενώ ο 47χρονος Σύριος με το δικό του όχημα επιτηρούσε τη διαδρομή που ακολουθούσαν, έτσι ώστε να μην υπάρξει περίπτωση εντοπισμού τους, είτε από αστυνομικούς, είτε από πολίτες.

Αυτό έγινε και την 1η Δεκεμβρίου τα ξημερώματα και μάλιστα δύο φορές, όσες δηλαδή και οι διαδρομές που έκαναν οι δύο άνδρες από την Κάμειρο Σκάλα απ’ όπου παρέλαβε ο 42χρονος και μετέφερε με το αυτοκίνητό του τα συνολικά 13 άτομα, τα οποία στη συνέχεια άφησε στην πλατεία της Κρεμαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μόλις ο 42χρονος αποβίβασε τους 13 αλλοδαπούς και απομακρύνθηκε από το σημείο, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους μεταφερόμενους και στη συνέχεια ακολούθησαν τους δράστες. Όταν ο Παλαιστίνιος και ο Σύριος σταμάτησαν για να εφοδιάσουν με καύσιμα τα οχήματά τους, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο Ι.Χ.Ε. ως μέσα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

• Τα χρηματικά ποσά των 1.750 ευρώ και 690 δολαρίων Η.Π.Α.

• Τρία κινητά τηλέφωνα.

• Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών