Ειδική κατηγορία για τους μαθητές των μικρών νησιών ζητά ο δήμαρχος Σύμης

Ειδική κατηγορία για τους μαθητές των μικρών νησιών ζητά ο δήμαρχος Σύμης

Ειδική κατηγορία για τους μαθητές των μικρών νησιών ζητά ο δήμαρχος Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2143 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυρ. Πιερρακάκη, με την οποία ζητά οι μαθητές των δυσπρόσιτων περιοχών να εντάσσονται σε ειδική κατηγορία στα μηχανογραφικά δελτία, απέστειλε ο δήμαρχος Σύμης κ. Ελ. Παπακαλοδούκας.

Ειδικότερα, αναφέρει στην επιστολή τα εξής:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η Σύμη είναι ένα από τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων. Η εκπαίδευση σε ένα τόσο δυσπρόσιτο περιβάλλον δεν είναι μία εύκολη υπόθεση.

Οι μαθητές της παραμεθορίου αντιμετωπίζουν προβλήματα που οι αντίστοιχοι των μεγαλουπόλεων δεν μπορούν να φανταστούν (υποστελέχωση σχολείων, περιορισμένη πρόσβαση σε φροντιστήρια κ.λπ.)

Παρόλα αυτά τα παιδιά μας διαπρέπουν και πετυχαίνουν τους στόχους τους με την αρωγή φυσικά των σχολείων μας, αλλά και των γονιών που πάντα είναι δίπλα τους και τους προσφέρουν ό,τι χρειάζονται. Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια, είναι αναγκαίο να συμβάλει και η κεντρική εξουσία.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι οι μαθητές των δυσπρόσιτων περιοχών, θα πρέπει να εντάσσονται σε άλλη κατηγορία και να δημιουργηθεί ειδική κατηγορία στα μηχανογραφικά δελτία για την πρόσβασή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας τολμηρής απόφασης θα είναι πολλά (θετικά) και βέβαια αφορούν κι άλλες περιοχές τόσο τη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αρχικά, πολλοί είναι αυτοί που δεν θα εγκαταλείπουν τις περιοχές τους για καλύτερη και πληρέστερη προετοιμασία των εφήβων μαθητών, ενώ παράλληλα πολλοί θα είναι εκείνοι που θα σκεφτούν ευκολότερα ένα ενδεχόμενο μετοίκησης.

Ελπίζουμε η πρότασή μας να βρεθεί στις άμεσες διαβουλεύσεις σας και φυσικά θα χαρούμε να τη συζητήσουμε κι από κοντά σε μία επίσκεψή σας, στο πανέμορφο νησί μας.

Ο δήμαρχος
Ελευθέριος Παπακαλοδούκας».

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο