Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 60χρονο που είχε 2,5 κιλά χασίς

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 60χρονο που είχε 2,5 κιλά χασίς

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 60χρονο που είχε 2,5 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4730 ΦΟΡΕΣ

Περίπου δυόμιση κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατείχε επάνω του αλλά και στο σπίτι του 60χρονος από το Καζακστάν που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Η σύλληψη του 60χρονου έγινε προχθές και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 60χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι κατείχε και μετέφερε:

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 184,2 γραμμαρίων.

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

• Το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.

• Κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην κατοικία του και αποθηκευτικό χώρο όπου βρέθηκαν επιπλέον:

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2 κιλών και 65 γραμμαρίων.

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι ναρκωτικές ουσίες, το όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μ’ αυτήν παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 60χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές της περιοχής μας και συγκεκριμένα έχει καταδικαστεί για τον τραυματισμό 26χρονου αλλοδαπού, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον αποτρέψει ν’ αφαιρέσει χάλκινους σωλήνες από νεοαναγειρόμενη οικοδομή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 60χρονος κατηγορούνταν ότι στις 18 Απριλίου 2010 στις 4.20 το απόγευμα μετέβη σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή και με τη χρήση κόφτη αφαίρεσε κομμάτια χάλκινων αγωγών.

Έγινε όμως αντιληπτός από 26χρονο αλλοδαπό, από την Μπουγκίνα Φάσο, ο οποίος διέμενε προσωρινά στο υπόγειο της εν λόγv οικοδομής και στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει απ’ το να κλέψει τους αγωγούς, ο δράστης του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο πρόσωπο δύο φορές με λάμα (φαλτσέτα) με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Στην κατοχή του 60χρονου δράστη βρέθηκε κομμάτι χαλκού το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει από τον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στην Ιαλυσό Ρόδου. Ο χαλκός συνολικού μήκους 22,50 μέτρων και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν.

Η σύλληψη και η καταδίκη
Ο 60χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστρική κλοπή με ιδιαίτερη σκληρότητα, κλοπή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τις οποίες στις 7 Φεβρουαρίου 2011 βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Το δικαστήριο τότε, μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την οποία τον έκρινε ένοχο, όπως και για τη ληστρική κλοπή, χωρίς την επιβαρυντική διάταξη της ιδιαίτερης σκληρότητας αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κλοπής, επιβάλλοντάς του συνολικά ποινή φυλάκισης 5 ετών και 33 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 η ίδια υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Ανθούλας Καραολάνη και μετέτρεψε την κατηγορία της ληστρικής κλοπής σε απόπειρα, ενώ διατήρησε τις υπόλοιπες κατηγορίες ως έχει, επιβάλλοντας στον 60χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών