Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κρίθηκε 37χρονος Σύριος

Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κρίθηκε 37χρονος Σύριος

Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κρίθηκε 37χρονος Σύριος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1174 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 37χρονος Σύριος που κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης με απειλή ενωμένη με επικείμενο κίνδυνο ζωής και οπλοφορία.

Πρόκειται για το επεισόδιο που είχε σημειωθεί βραδινές ώρες του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019 στα Παλιά Σφαγεία στη Ρόδο μεταξύ αλλοδαπών με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 37χρονου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες και παρά το γεγονός ότι ο αλλοδαπός δεν παρέστη στη δίκη, αυτή έγινε κανονικά ωσεί παρών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο Σύριο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 250 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν στις 9 παρά 20 το βράδυ του Σαββάτου 1η Νοεμβρίου 2019, όταν κλήθηκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στα Παλιά Σφαγεία και της καταγγέλθηκε από τον 30χρονο Παλαιστίνιο πως προτού εμφανιστούν οι αστυνομικοί, ο 37χρονος Σύριος τον απείλησε με ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο για ακόνισμα μαχαιριών, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ προκειμένου να του επιτρέψει την είσοδό του στον χώρο φιλοξενίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 37χρονου Σύριου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Ο Σύριος πάντως, τόσο προανακριτικά όσο και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, Ρόδου, είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε ισχυριστεί ότι εκείνος ήταν που απειλήθηκε, καθώς είναι Εβραίος και όχι μουσουλμάνος, όπως ήταν οι περισσότεροι αλλοδαποί που φιλοξενούνταν στα Παλιά Σφαγεία.

Μάλιστα είχε τονίσει πως όταν μπήκε στον χώρο, οι λοιποί αλλοδαποί άρχισαν να του φωνάζουν και γι’ αυτό αναγκάστηκε να πιάσει στα χέρια του τη λίμα που έχει στη διάθεση του για να προστατεύσει, αν χρειαστεί, τον εαυτό του.

Ο Σύριος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών