Πάνω από 300.000 ευρώ για 4 συναυλίες πρόκειται να δαπανήσει η ΔΕΡΜΑΕ

Πάνω από 300.000 ευρώ για 4 συναυλίες πρόκειται να δαπανήσει η ΔΕΡΜΑΕ

Πάνω από 300.000 ευρώ για 4 συναυλίες πρόκειται να δαπανήσει η ΔΕΡΜΑΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4631 ΦΟΡΕΣ

Ενώ τα ταμεία του δήμου Ρόδου είναι άδεια (όπως έχει καταγγείλει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης) η ΔΕΡΜΑΕ αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 300.000 ευρώ για τη διοργάνωση 4 συναυλιών στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο «Θέρμαι».

Η απόφαση μάλιστα του Δ.Σ. της ΔΕΡΜΑΕ δεν περιλαμβάνει του ΦΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι η δαπάνη θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΡΜΑΕ που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου και αναμένεται ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, πιθανόν και σε πολιτικό επίπεδο από την παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Αλ. Κολιάδη.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:
«Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόρφωνα:

Α) Εγκρίνει τις παρακάτω δαπάνες για την πραγματοποίηση τεσσάρων (4) καλλιτεχνικών εκδηλώσεων – συναυλιών στο πλαίσιο των Χριστουγέννων 2023 και της Πρωτοχρονιάς 2024 στον χώρο του «Πάρκου Θέρμαι» και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τον προϋπολογισμό κάθε μίας ανάθεσης ξεχωριστά:

1. Την πραγματοποίηση καλλιτεχνικής συναυλίας με τη Μελίνα Ασλανίδου στις 11 Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Δευτέρα, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού στον χώρο του «Πάρκου Θέρμαι» έναντι ποσού έως 60.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

2. Την πραγματοποίηση καλλιτεχνικής εκδήλωσης με τη σοπράνο Νικόλ Σαραβάκου στις 18 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του «Πάρκου Θέρμαι» έναντι ποσού έως 30.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

3. Την πραγματοποίηση καλλιτεχνικής συναυλίας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στις 22 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του «Πάρκου Θέρμαι» έναντι ποσού έως 60.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

4. Την πραγματοποίηση καλλιτεχνικής συναυλίας των Γερολυμάτου – Δασκουλίδη - Παπασάββα στις 29 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του «Πάρκου Θέρμαι» έναντι ποσού έως 60.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω υπηρεσίες:
Αμοιβή ορχήστρας – καλλιτεχνών, αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα διαμονής – σίτισης - προσωπικού, απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων, φύλαξη και καθαριότητα του χώρου.

Β) Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου να διαπραγματευτεί για καλύτερες οικονομικές προσφορές και να υπογράψει τα σχετικά συμφωνητικά με τις παραπάνω εταιρείες.

Γ) Εγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων για την υποστήριξη των παραπάνω εκδηλώσεων για:

1. Την κάλυψη φωτισμού κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων – συναυλιών ποσού 30.000,00€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

2. Την ηχητική κάλυψη κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων – συναυλιών ποσού 30.000,00€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%..

3. Την προβολή και δημοσιοποίηση των παραπάνω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων – συναυλιών μέσω ραδιοφωνικών σταθμών και αφισών έως ποσό των 30.000,00 πλέον Φ.Π.Α.

Δ. Την ψήφιση – εξειδίκευση των σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό της εταιρείας από τον Κ.Α.Ε. 64.01.03 «Αμοιβές οργάνωσης εκθέσεων – εκδηλώσεων» με τα προαναφερόμενα ποσά των εκδηλώσεων – υπηρεσιών.

Ε. Προς εκπλήρωση της ανωτέρω απόφασής του το Δ.Σ. και μετά την αντίδραση του προϊστάμενου Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας παραθέτοντας οικονομική ενημέρωση, εντέλει τα όργανα και τις αρμόδιες επιτροπές της εταιρείας να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την εκπλήρωση της εν λόγω απόφασης.

Επειδή δεν υπάρχει άλλο θέμα προς συζήτηση λύεται η παρούσα συνεδρίαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΦΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΓΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΙΟΣ
ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΖΑΝΕΤΤΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας