Προφυλακίστηκε Σύριος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Προφυλακίστηκε Σύριος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Προφυλακίστηκε Σύριος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 933 ΦΟΡΕΣ

Αρνήθηκε στην απολογία του τα όσα του καταλογίζονται

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 29χρονος αλλοδαπός, χειριστής σκάφους με το οποίο κατηγορείται ότι μετέφερε στη Ρόδο από τα γειτονικά παράλια, παράνομους αλλοδαπούς.

Η σύλληψη του αλλοδαπού συριακής καταγωγής έγινε στις 5 Δεκεμβρίου στις 11 το βράδυ από τους λιμενικούς και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για:
Μεταφορά από κυβερνήτη πλωτού μέσου πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή, απείθεια και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες το πρωί, ο 29χρονος Σύριος συνοδευόμενός από τη συνήγορό του κα Πόπη Αναστασιάδη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος αποδέχτηκε μόνο ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα μας, κάτι που όπως είπε στην απολογία του, ήθελε πολύ καιρό να κάνει. Έτσι, βλέποντας το συγκεκριμένο ταχύπλοο με το οποίο συνελήφθη, χωρίς επίβλεψη και με τα κλειδιά επάνω, το πήρε κι έφυγε. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι μετέφερε άλλο άτομο ή άλλα άτομα με το σκάφος αυτό, όπως επίσης και ότι άμεσα μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς συμμορφώθηκε μ’ αυτά που του ζήτησαν να κάνει.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο 29χρονος Σύριος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σημειώνεται πως η σύλληψη του 29χρονου έγινε στις 11 το βράδυ την περασμένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, μετά από καταδίωξη καθώς, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς, επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια.

Πιο αναλυτικά, περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή Κάμειρου Σκάλας δυτικά της Ρόδου, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει άτομα κοντά στην παραλία «Κοπριά».

Στη συνέχεια, ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του 29χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος, ενώ σε βάρος του 29χρονου Σύριου που συνελήφθη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών