Εκτεταμένες ζημιές στην παραλία της Αρχαίας Καμείρου

Εκτεταμένες ζημιές στην παραλία της Αρχαίας Καμείρου

Εκτεταμένες ζημιές στην παραλία της Αρχαίας Καμείρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2481 ΦΟΡΕΣ

Εκτεταμένες ζημιές έχει προκαλέσει στο κεντρικό οδικό δίκτυο που βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Καμείρου, η θαλασσοταραχή, η οποία σημειώθηκε πρόσφατα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Τα μανιασμένα κύματα εξαφάνισαν, στην κυριολεξία, μεγάλη έκταση της παραλίας στον άξονα του δρόμου προς το Μανδρικό, λίγο μετά τη στροφή για τον αρχαιολογικό χώρο, και μάλιστα η περιοχή έχει αλλάξει όψη λόγω των καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν πριν μερικές ημέρες με έντονη βροχόπτωση η οποία δημιούργησε ορμητικούς χειμάρρους που κατέβηκαν από το βουνό, παρασύροντας στο πέρασμά τους χώμα, πέτρες, ξύλα, κλαδιά και θάμνους, τους οποίους και ξερίζωσε από τις πλαγιές.

Το σημείο εκείνο επλήγη περισσότερο από άλλα στη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα ένα μέρος του δρόμου με κατεύθυνση προς το Μανδρικό να έχει παρασυρθεί από το νερό, η άσφαλτος να έχει εξαφανιστεί και να έχει δημιουργηθεί υποσκαφή επικίνδυνη για τα διερχόμενα οχήματα.

Η παρέμβαση της περιφέρειας ήταν άμεση με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί σήμανση για την αποφυγή ατυχημάτων ενώ στο σημείο, μηχανήματα έργου, έριξαν πέτρες, ώστε να σταματήσει η διάβρωση και να μην καταστραφεί περισσότερο ο δρόμος.

Το φαινόμενο, δυστυχώς, χρόνο με τον χρόνο προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην ακτογραμμή της δυτικής πλευράς του νησιού και συχνά η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω των χειμάρρων με τα ορμητικά νερά που πέφτουν από τα γύρω βουνά.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας