Φυλάκιση 36 μηνών σε Ιρακινό για εμπλοκή σε υπόθεση πλαστών εγγράφων

Φυλάκιση 36 μηνών σε Ιρακινό για εμπλοκή σε υπόθεση πλαστών εγγράφων

Φυλάκιση 36 μηνών σε Ιρακινό για εμπλοκή σε υπόθεση πλαστών εγγράφων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 887 ΦΟΡΕΣ

Σε ποινική διαπραγμάτευση προσέφυγε 44χρονος Ιρακινός που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε «κύκλωμα» που προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπούς διευκολύνοντάς τους να ταξιδέψουν παράνομα.

Η σύλληψη του 44χρονου είχε γίνει το καλοκαίρι του 2018 μαζί με έναν Ρουμάνο ηλικίας 26 ετών και με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο ο 44χρονος από το Ιράκ, δια της δικηγόρου του κας Μαρίας Μανώλακα κίνησε τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Έτσι το δικαστήριο επέβαλε στον 44χρονο αλλοδαπό συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της καταβολής ποσού 2.500 ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα.

Ο 44χρονος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας κατά συρροή τελεσθείσα εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς και για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων κατ’ εξακολούθηση.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 16 Ιουλίου 2018 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου εντόπισαν τον 26χρονο Ρουμάνο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αποσκευή που μετέφερε τρία πλαστά ιταλικά δελτία ταυτότητας.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 26χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή του 44χρονου Ιρακινού που διέμενε στη Ρόδο, έχοντας ως «αποστολή» του, την έκδοση καρτών επιβίβασης και τη διάθεσή τους σε αλλοδαπούς που επιχειρούσαν να ταξιδεύσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αξιοποιώντας τα συγκεντρωθέντα στοιχεία της έρευνας εντόπισαν και συνέλαβαν στις 17 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι τον 44χρονο κατηγορούμενο.

Τα πλαστά δελτία ταυτότητας κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Μετά την απολογία του, ο 44χρονος από το Ιράκ, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ελεύθερος είχε αφεθεί και ο 26χρονος Ρουμάνος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών