Κάλυμνος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα με θέμα «Το θέατρο στην εκπαίδευση»

Κάλυμνος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα με θέμα «Το θέατρο στην εκπαίδευση»

Κάλυμνος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα με θέμα «Το θέατρο στην εκπαίδευση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 931 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 330 μαθητών και 50 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε στην Κάλυμνο διημερίδα με θέμα «Το θέατρο στην εκπαίδευση».

Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου (Θ.Ο.Κ.), τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων Δωδεκανήσου (Μουλά Ευαγγελία, Καλαούζη Κων/να, Παλάσκας Σωτήρης) και το Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ. Καλύμνου και περιλάμβανε:

1. Θεατρική παράσταση από τη Θ.Ο.Κ.

Η θεατρική ομάδα Καλύμνου, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να φέρει τους μαθητές του νησιού σε επαφή με το θέατρο και ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Εσπερινού Γυμνασίου Λ.Τ. Καλύμνου, ετοίμασε και παρουσίασε στο Θεατράκι του Δήμου τη δραματοποίηση δυο γνωστών παραλογών της δημώδους ποίησης, «Του νεκρού αδελφού» και «Του γιοφυριού της Άρτας», που διδάσκονται στη Γ ́γυμνασίου και Α ́λυκείου αντίστοιχα στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 παραστάσεις: Μίαπρωινή παράσταση για μαθητές της Γ ́ γυμνασίου των ημερήσιων γυμνασίων του νησιού, μια πρωινή παράσταση για μαθητές της Α ́λυκείου των ημερήσιων λυκείων του νησιού, μια απογευματινή παράσταση για τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Λ.Τ. και του Εσπερινού ΕΠΑΛ και μια βραδινή παράσταση για το ευρύ κοινό. Η είσοδος ήταν δωρεάν.

2.  Δημιουργική γραφή των μαθητών

Οι μαθητές που παρακολούθησαν την παράσταση είχαν ετοιμάσει -στα πλαίσια ασκήσεων δημιουργικής γραφής στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας- διαφορετικές εκδοχές τέλους για τα δύο δημοτικά τραγούδια σε έμμετρο ή πεζό λόγο. Μετά το πέραςτης παράστασης, όσοι μαθητές επιθυμούσαν ανέβηκαν πάνω στη σκηνή και διάβασαν τα κείμενά τους, αποσπώντας τα θετικά σχόλια και το θερμόχειροκρότημα του κοινού και των ηθοποιών.

3. Βιωματικό εργαστήριο για φιλολόγους με θέμα «τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων»

 Το εργαστήριο - διάρκειας 3 ωρών- πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εσπερινού Γυμνασίου Λ.Τ. Καλύμνου από τη θεατρολόγο κα. Γεωργοπούλου Μαρία, και χαιρετισμούς απηύθυνε ο Σύμβουλος Εκπ/σης Φιλολόγων Δωδ/σου κ. Παλάσκας Σωτήρης.

Σημαντική επισήμανση: Η δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Έλενας Φλωριανού 

Φωτογραφίες: Evangelia Moula, Facebook

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»