Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τους μετανάστες στη Ρόδο

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τους μετανάστες στη Ρόδο

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τους μετανάστες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1128 ΦΟΡΕΣ

Από την τομεακή επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Νέα παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη πραγματοποιήθηκε χθες προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη, προκειμένου να δοθεί λύση στην εγκατάλειψη των προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το δήμο και την περιφέρεια στα πάρκα της Ρόδου. 

Είναι εξίσου απάνθρωπη η ενέργεια του δήμου, που με συνεργεία της καθαριότητας επιχείρησε να μαζέψει -ενώ έβρεχε- τις σκηνές που είχαν δοθεί στους πρόσφυγες για την στοιχειώδη προστασία τους.

Η βαρβαρότητα αυτή που επιλεκτικά επέδειξε η δημοτική αρχή εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, χαρακτηρίζει την ίδια και μόνο, σε αντίθεση με τη στάση του Ροδιακού λαού και την αλληλεγγύη που εκφράζει σε όποιον έχει ανάγκη.

Η βοήθεια που προσφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο εργαζόμενοι της Ρόδου προς τους αβοήθητους ξεριζωμένους, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά, χρειάζεται να δυναμώσει.

Άμεσα πρέπει να βρεθούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας , να εξασφαλιστεί η σίτιση και η υγειονομική περίθαλψή τους με ευθύνη της κυβέρνησης σε συνεργασία με τον δήμο και την περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»