Αύριο το πρωί η εκδήλωση με οδηγίες μαγειρέματος και εδέσματα λεοντόψαρου

Αύριο το πρωί η εκδήλωση με οδηγίες μαγειρέματος και εδέσματα λεοντόψαρου

Αύριο το πρωί η εκδήλωση με οδηγίες μαγειρέματος και εδέσματα λεοντόψαρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2078 ΦΟΡΕΣ

Μία γαστρονομική εμπειρία – έκπληξη ετοιμάζει η ΑΝΔΩ με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, την περιφέρεια, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου / ΕΛΚΕΘΕ (Ενυδρείο) και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, αύριο, ημέρα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στους χώρους του ΙΕΚ Τουρισμού (πρώην Ξενοδοχείο «Θέρμαι»).

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης με θέμα «Λεοντόψαρο: Ένα ξενικό ψάρι-Γαστρονομική έκπληξη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», που χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιείται η ανοικτή ενημερωτική – διαδραστική εκδήλωση με θέμα: «Λεοντόψαρο: Ένα ξενικό ψάρι – Γαστρονομική Έκπληξη!».

Από τη Διεύθυνση Αλιείας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιασθούν τα στοιχεία που καταγράφονται στις θάλασσές μας και οι αλλαγές που έχει επιφέρει το Λεοντόψαρο στους ψαράδες.

Από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών για το Λεοντόψαρο αλλά και μία επιστημονική γνωριμία με το νεοεισερχόμενο είδος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων θα επιδείξει τους τρόπους καθαρίσματος και μαγειρέματος του ψαριού, παρουσιάζοντας μερικές συνταγές.

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία εδεσμάτων από Λεοντόψαρο που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ και οι μάγειρες της Ρόδου.

Η εκδήλωση απευθύνεται στους σπουδαστές των σχολών μαγειρικής, στους επαγγελματίες μάγειρες, στους εστιάτορες, σε όλους τους ψαράδες αλλά είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η γνωριμία του κοινού με το Λεοντόψαρο και η δικτύωση ψαράδων – μαγείρων – εστιατόρων προς την κατεύθυνση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αλιέων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δώσουμε στο ΙΕΚ Τουρισμού Ν. Αιγαίου του υπουργείου Τουρισμού για τη φιλοξενία της εκδήλωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Aegean Cuisine του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:30 στο πρώην ξενοδοχείο «Θέρμαι».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας