Συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών

Συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών

Συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1014 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου θα βρεθούν τη προσεχή Δευτέρα, οι δύο αλλοδαποί τουρκικής καταγωγής, ηλικίας 45 και 42 ετών που συνελήφθησαν από τους λιμενικούς ανοικτά της Ρόδου στα Βληχά, μετά από καταδίωξη για διακίνηση παράνομων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη προχθές, βραδινές ώρες, όταν περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχυπλόου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου της Ρόδου, με πορεία προς τη Λίνδο.

Άμεσα μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να έχει προσεγγίσει την παραλία Βληχών Ρόδου και να αποβιβάζει άτομα στη στεριά. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, ο χειριστής ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει σε έναντι τουρκικά παράλια και δε συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία, το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος και να διαφύγει. Στη συνέχεια, το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του, ηλικίας 45 και 42 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Δια των συνηγόρων τους κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Πολυξένης Χατζηγιάννη, οι δύο αλλοδαποί ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών