Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4424 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023, κατά την οποία διεξήχθησαν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Από την ψηφοφορία προέκυψαν τα 16 μέλη του νέου Δ.Σ. σε σύνολο 18 υποψηφίων τα οποία είναι τα εξής:
Χατζής Ιωάννης, Παπαβασιλείου Ιωάννης, Καλλιουδάκης Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας, Νίκος Γερονικόλας, Χατζηλαζάρου Παναγιώτης, Μηνέττος Κωνσταντίνος, Σβυριάδης Θωμάς, Καπετανάκης Νίκος, Πασσάλης Αλέξανδρος, Γεωργαλλίδης Γεώργιος, Κωσταρίδης Παντελής, Μαρκόπουλος Μανώλης, Κολεγιάννης Απόστολος, Μήτσης Σταύρος, Χρυσοχοΐδη Παρασκευή (Εβίτα).
Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι Παλλάς Στέφανος και Κρεσταινίτης Γεώργιος.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, που ξεκίνησε με ειδικό αφιέρωμα στους αποβιώσαντες ξενοδόχους Ιωάννη Μηνέττο και Βαρθολομαίο (Μάκη) Ιντζά, με την προβολή των τελευταίων τους συνεντεύξεων όπως αυτές είχαν ληφθεί για τις ανάγκες του βιβλίου «Χτίζοντας ένα θαύμα» της Ε.Ξ.Ρ.

Ο απολογισμός του προέδρου της Ε.Ξ.Ρ
Στον απολογισμό του, ο απερχόμενος πρόεδρος Μανώλης Μαρκόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες δυσκολίες – προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και γενικότερα η Ξενοδοχία της Ρόδου στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Τι να πρωτοθυμηθούμε; Πτώχευση του Thomas Cook, τον κορωνοϊό, τη σύμβαση εργασίας εν μέσω της πανδημίας, τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα πρωτόκολλα λειτουργίας, τον πόλεμο απέναντι σε μονοπωλιακές πρακτικές και τη δική μας απάντηση με κοινή πιστωτική πολιτική, την οποία μάλιστα ακολούθησαν όλες οι μεγάλες Ενώσεις της χώρας.

Ξεχνάμε μήπως τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, στην Ουκρανία, την απώλεια της ρωσικής αγοράς, την έκρηξη του πληθωρισμού, την έλλειψη προσωπικού, τις Ημέρες Καριέρας από την Αθήνα έως τις Σέρρες, τις 14 τελετές βραβεύσεων των παλαιότερων εργαζομένων μας.

Και όλα αυτά κορυφώθηκαν με τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί μας, την ανάγκη για άμεση και ασφαλή εκκένωση της Νότιας Ρόδου, την άμεση διαμόρφωση δομών φιλοξενίας, αλλά και την ενεργή μας υποστήριξη για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ώστε να προλάβουμε τη διάβρωση του εδάφους και τις επερχόμενες πλημμύρες του χειμώνα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Από τα στοιχεία, όπως παρουσιάσθηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο, αποτυπώθηκε αύξηση του αριθμού των ενεργών μελών της Ε.Ξ.Ρ, από 380 σε 458, γεγονός που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των Ρόδιων ξενοδόχων στα οφέλη από τη συμμετοχή τους στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο.

Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε:
«Στα χρόνια αυτά, δοκιμάστηκαν και οι σχέσεις μας με το πιο σημαντικό κομμάτι των ξενοδοχείων μας, το προσωπικό μας. Οι σχέσεις δοκιμάστηκαν και βελτιώθηκαν· και παρά τις μεμονωμένες παραφωνίες πήραμε άριστα.

Απόδειξη, οι δύο Τοπικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, του 2020 και του 2022. Άλλωστε, οι εξελίξεις στην οικονομία και τα εργασιακά ήρθαν να επιβεβαιώσουν πλήρως την ορθότητα εκείνων των αποφάσεων που μας οδήγησαν στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γεγονός για το οποίο έκανε μνεία σε ομιλία του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.

Μιλώντας επί προσωπικού, νιώθω υπερήφανος για τη θέσπιση των βραβεύσεων και για τον τρόπο που άνοιξα προς την κοινωνία την Ένωσή μας. Ως πρόεδρος, στα τέσσερα αυτά χρόνια, δούλεψα για την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου χωρίς να υπολογίζω ωράρια, εργάσθηκα με αφοσίωση, με πείσμα και με σημαία τη συναίσθηση της ευθύνης προς τους συναδέλφους ξενοδόχους.

Διότι, η φιλοξενία είναι η ιδέα που περιβάλλει τις επιχειρήσεις όλων μας, είτε μικρής, είτε μεγάλης δυναμικότητας».
Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Οι χαιρετισμοί και οι βραβεύσεις
«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά με τρομερά μεγάλες ανατροπές στα θέματα του κόστους», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ και πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Ξ κ. Βάσος Μηναΐδης και απευθυνόμενος στον απερχόμενο πρόεδρο τον ευχαρίστησε που στάθηκε όρθιος στις δύσκολες στιγμές. «Ό,τι έχεις κάνει Μανώλη, εμείς θα το θυμούμαστε πάντα», δήλωσε.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας. «Ο ιστορικός του μέλλοντος θα περιγράψει την περίοδο αυτή με μία λέξη: Αστάθεια.

Ο πλανήτης βρίσκεται σε αστάθεια, για τον λόγο αυτό απαιτείται ευελιξία, προσαρμοστικότητα, αποφασιστικότητα και να παρακολουθούμε ποια είναι τα “trend”. Τώρα το trend είναι η αειφορία και ως τόπος έχουμε το πιο καλό προϊόν. Μανώλη, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη δουλειά σου και για τα ατελείωτα ξενύχτια στις ημέρες της πυρκαγιάς».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Γιάννης Πάππου, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου τόνισε ότι «η σύγχρονη τουριστική βιομηχανία απαιτεί όραμα, διαρκή καλλιέργεια, σωστή επιτήρηση της ανάπτυξης και επιπλέον διαχείριση των στιγμών κρίσης.

Καταφέραμε ν’ ανοίξουμε το νησί, κόντρα σε όσα συνέβαιναν στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω του υψηλού βαθμού απόλυτης συνεργασίας, όπως την είχαμε. Κύριε πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαιώσω αυτή τη συνεργασία, θα συνεχίσουμε να την έχουμε με τη νέα Διοίκηση».

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Χατζής, τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι «ο ξενοδοχειακός κλάδος έδειξε την ανθεκτικότητά του, το ίδιο έκανε και στη διάρκεια των πυρκαγιών», ενώ ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου μιλώντας από τη θέση του αρχαιότερου μέλους της νέας Διοίκησης ξεκαθάρισε ότι «η ευημερία της Ένωσης και της κοινωνίας αποτελούν ζητούμενα, διότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προκόψουμε. Έμαθα να είμαι ανοικτός στο καινούριο και η νέα εποχή στην τουριστική βιομηχανία μάς οδηγεί σε άνοιγμα προς την καινοτομία και την “πράσινη” ανάπτυξη».

Τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου τίμησαν για τη συνεισφορά τους στην εκπόνηση των Μελετών αντιπλυμμηρικών έργων τούς κ. Σταύρο Μήτση πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Mitsis Hotels, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στο πρόσωπο του αντιπροέδρου του κ. Άρη Σουλούνια, καθώς και τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank.

Επίσης βραβεύθηκε το 6ο ΕΤΕΘ (Α’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχή διαδικασία εκκένωσης της 22ης Ιουλίου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο διοικητής αντισυνταγματάρχης κ. Οδυσσέας Λουκόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας