Οι προτεραιότητες και οι σχεδιασμοί του νέου δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη

Οι προτεραιότητες και οι σχεδιασμοί  του νέου δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη

Οι προτεραιότητες και οι σχεδιασμοί του νέου δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4533 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Πανέτοιμος να αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες του τη διακυβέρνηση του δήμου της Ρόδου είναι ο νέος δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες, εντείνει τις σχετικές διεργασίες, προκειμένου να υπάρξει έτσι καλύτερος σχεδιασμός.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης, έχει καθημερινά ανοιχτή γραμμή με τα επιτελικά στελέχη του καθώς επίσης και με το σύνολο των δημοτικών του συμβούλων, οι οποίοι σε λίγες μέρες θα κληθούν να αναλάβουν καίρια πόστα, στη διανομή θέσεων.

Οι εντολές που έχει δώσει, είναι ξεκάθαρες και αφορούν τη σταδιακή ενημέρωση για τους τομείς που θα κληθούν να αναλάβουν σε λίγες μέρες. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής, θα είναι η άμεση αντιμετώπιση των τρεχουσών προβλημάτων που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο κος Αλέξανδρος Κολιάδης, έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνεργάτες του, τρία ζητήματα:
1) Να είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με οτιδήποτε ζημιώνει τον δήμο της Ρόδου και τους πολίτες του νησιού μας.

2) Να σηκώσουν τα μανίκια και να παράγουν ουσιαστικό έργο στον τομέα που θα τους ανατεθεί.

3) Ότι δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος για κανέναν καθώς αυτό απαιτεί και ο κόσμος που τους ανέδειξε με ποσοστό της τάξης του 57% ως νέα δημοτική αρχή.

«Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και ποια προβλήματα θα βρούμε μπροστά μας, τα οποία θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρή μάχη για να τα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε στη «Ροδιακή» χθες στέλεχος της παράταξης ενόψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων της δημοτικής αρχής από τις αρχές του νέου χρόνου.

Ο ίδιος πάντως συμπλήρωσε ότι «φιλοδοξούμε να δώσουμε δείγματα γραφής ως νέα δημοτική αρχή, αφήνοντας το στίγμα μας και τις προθέσεις μας από τις πρώτες ημέρες».

Τα ανοιχτά μέτωπα
«Πονοκέφαλο» για τη νέα δημοτική αρχή, αποτελούν βεβαίως τα οικονομικά ανοίγματα που έχει ο δήμος της Ρόδου και τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τώρα ο Αλέξανδρος Κολιάδης και η παράταξή του.

Ο ίδιος, θεωρεί ότι σε πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να μπουν επίσης τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τα οποία έχουν σταματήσει ενώ από ψιλό κόσκινο αναμένεται να περάσουν συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σε όλη τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σε πρώτη προτεραιότητα επίσης, θα τεθεί η προετοιμασία του νησιού ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Στον τομέα αυτό, όπως επίσης και στον τομέα της Καθημερινότητας, ο Αλέξανδρος Κολιάδης, θα δώσει ιδιαίτερο βάρος.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία
Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων στο κλειστό Καλλιθέας.

Το πρωί της ίδιας μέρας θα βρίσκονται στη Ρόδο στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία θ’ αναλάβουν «ταχύρρυθμα» σεμινάρια, απαντώντας έτσι στις απορίες και τις ερωτήσεις, κυρίως των νέων δημοτικών συμβούλων που για πρώτη φορά καλούνται να υπηρετήσουν τον θεσμό.

Το διήμερο ενημέρωσης, αναμένεται να επικυρωθεί οριστικά το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Η ημερίδα αναμένεται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ή στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου που πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της παράταξής του ο νέος δήμαρχος, στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, αξίζει να σημειωθεί ότι, έδειξε τις προθέσεις του για το πώς επιθυμεί ν’ ασκήσει διοίκηση στον δήμο της Ρόδου για τα επόμενα πέντε χρόνια, συνιστώντας τους να μην είναι ανυπόμονοι!

Πώς θα αξιοποιήσει τους συνεργάτες του
Στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τους οποίους σκέφτεται να αξιοποιήσει από την αρχή του νέου έτους σε καίρια πόστα του δήμου Ρόδου, έχει καταλήξει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κος Αλέξανδρος Κολιάδης.

Όπως έγραψε η «Ροδιακή», έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των επαφών και όπως όλα δείχνουν έχει καταλήξει στο νέο σχήμα που θα αξιοποιήσει αμέσως μόλις αναλάβουν καθήκοντα.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα αξιοποιήσει σταδιακά σε βάθος πενταετίας, όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και όχι μόνο.

Οι σκέψεις που έχει και ο ίδιος εκφράσει στους φίλους και τους συνεργάτες του, είναι ότι θα αξιοποιήσει ακόμα και στελέχη που είχαν συμμετάσχει στις εκλογές και οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν.

Επίσης, ο κος Αλέξανδρος Κολιάδης, αναμένεται να συνεργαστεί και να αξιοποιήσει στη θητεία αυτή, δύο πρώην δημάρχους Ρόδου, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα:

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου: Θα προταθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας ο κος Κυριάκος Κασάπης.
-Αντιδήμαρχος Καμείρου και υπεύθυνος Δημοτικού Κυνοκομείου: Μιχάλης Θωμάτος.
-Παλιάς Πόλης: Καλοπήτας Τσαμπίκος-Βάιος.
- Καλλιθέας: Μανουσάκης Στάθης
- Νότιας Ρόδου: Κώστας Θωμάς

- Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας: Γιώργος Τόππος
- Ατταβύρου: Κωνσταντίνος Μενεγάκης
- Υγείας – Πρόνοιας: Θωμάς Σωτρίλλης
- Οικονομικών: Κώστας Χαλκιάς

- Πρόεδρος ΔΕΡΜΑΕ: Λάμπης Χρυσοβαλάντης
- Αφάντου: Κατερίνα Καραγιάννη
- Αρχαγγέλου: Γιώργος Βαρέλης
- Πεταλούδων: Σαββίνα Παπαγεωργίου

- Λίνδου: Νίκος Παυλακίδης
- Τομέας Πολιτισμού και Τουρισμού: Σταύρος Τσούβαλης
- Υπεύθυνος Τομέα Καθημερινότητας: Δημήτρης Καρατζιάς
- Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου: Βασίλης Βαγιανάκης
- Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ: Σωτήρης Βαγιανός
- Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Γιώργος Πάττας

Ο πρώην δήμαρχος κος Μανώλης Σαββής αναμένεται να αναλάβει επιτελικό ρόλο. Επίσης ρόλο συμβούλου αναμένεται να αναλάβει και ο κος Σάββας Στάγκας, ενώ τα καθήκοντα της διευθύντριας του γραφείου δημάρχου θα αναλάβει η κα Φαίδρα Σπανού.

Γενική γραμματέας στον δήμο της Ρόδου τέλος αναμένεται να οριστεί με απόφαση του νέου δημάρχου η κα Άννα Παρασκευοπούλου, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία πλήρους ενημέρωσης.

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και οργάνων στο νέο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να γίνουν στις 2 Ιανουαρίου του 2024 ενώ μία μέρα αργότερα ο κος Αλέξανδρος Κολιάδης αναμένεται να ανακοινώσει το σχήμα της νέας δημοτικής αρχής.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες