Τιμόθεος Κωττάκης: Δέχτηκα απειλές και ύβρεις από τον Μ. Κόλια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στην ορκωμοσία

Τιμόθεος Κωττάκης: Δέχτηκα απειλές και ύβρεις από τον Μ. Κόλια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στην ορκωμοσία

Τιμόθεος Κωττάκης: Δέχτηκα απειλές και ύβρεις από τον Μ. Κόλια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στην ορκωμοσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2100 ΦΟΡΕΣ

Για ανακρίβειες και αναλήθειες που αναπαρήγαγαν τα μέσα ενημέρωσης ως προς την εικόνα που βγήκε κατά την επεισοδιακή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Λέρου, έκανε λόγο στον Real Voice 99.5 ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τιμόθεος Κωττάκης, δίνοντας εξηγήσεις για το τι προηγήθηκε, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη και την εκπομπή “Πρωινό Εξπρές”.

Ο κ. Κωττάκης οργισμένος για τις απειλές, ύβρεις και τη στάση του απερχόμενου δημάρχου κ. Μιχάλη Κόλια τόσο την προηγούμενη μέρα της ορκωμοσίας, όσο και κατά τη διάρκεια της τελετής, τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του, ενώ καταφέρθηκε και κατά των μέσων ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τις εικόνες και έκαναν τον γύρο του πανελληνίου ξευτιλίζοντας τη Λέρο, όπως είπε, θίγοντας μία κοινωνία, χωρίς να παρουσιάζουν τον αντίλογο.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωττάκης αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία του δήμου Λέρου μετά από 13 χρόνια, αφού επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.
Συνέντευξη του Τιμόθεου Κωττάκη στον Real Voice:


Η ορκωμοσία, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λέρου, την περασμένη Πέμπτη, του νέου δημοτικού συμβουλίου και του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Τιμόθεου Κωττάκη, παρουσία του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παϊσίου ήταν επεισοδιακή, καθώς μόλις ξεκίνησε η τελετή, υπήρξε ένταση κατά την ομιλία του νέου δημάρχου, ο οποίος απάντησε στις προκλήσεις και τις απειλές που δέχτηκε από τον Μιχάλη Κόλια, με αποτέλεσμα ο απερχόμενος δήμαρχος να αποχωρήσει από την τελετή μαζί με τους συμβούλους του.


«Ο κ. Κόλιας ήρθε προγραμματισμένα να δημιουργήσει χάος. Απευθυνόμενος σε μένα απείλησε ότι “…ακόμη δεν είδες τίποτα…” και συγκρατήθηκα, γιατί έχω υπομονή και ψυχραιμία. Σηκώθηκε και με αποκαλούσε αλήτη και στη συνέχεια αποκάλεσε αλήτες όλους τους συμβούλους μας.


Όντως τον προπηλάκισε μία γυναίκα, στης οποίας το σπίτι έστειλε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές την Πολεοδομία και την κάλεσε τηλεφωνικά στις 10 το βράδυ, απειλώντας την ότι της επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ!», είπε φανερά οργισμένος ο κ. Κωττάκης, από την Ερμούπολη της Σύρου όπου βρίσκεται, για την τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λέρου, ο προκάτοχός του Μιχάλης Κόλιας έχει υποβάλει μηνύσεις σε πάνω από 70 άτομα, ενώ -όπως υποστήριξε- είναι μακρά η λίστα των απειληθέντων επαγγελματιών από τον ίδιο, ότι θα τους έκλεινε τα μαγαζιά την Κυριακή των εκλογών.


Δεν είχα εγώ μπαρ, ούτε ήμουν εγώ ο αρχιερέας των κουλοχέρηδων, εκείνος ήταν ο “Πατριάρχης” στη Λέρο, την περίοδο που σε όλη την Ελλάδα αποκαλύφθηκε ολόκληρο κύκλωμα”, υποστήριξε μεταξύ άλλων.


Αναλυτικά ο κ. Κωττάκης, λάβρος εναντίον του προκατόχου του, σε απόσπασμα της συνέντευξής του ανέφερε:


«Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται το ύψος της δημοσιογραφικής συνείδησής σας, ευχαριστώ πάρα πολύ εσάς προσωπικά και το σταθμό σας γιατί είναι ένας φάρος Δημοκρατίας. Στην ουσία τώρα, καταρχάς δεν έδειξαν τα κανάλια αυτά που έπαιξαν και δυστυχώς πανελλαδικά. Αν δεν ήμουν Λεριός και άκουγα αυτά, θα έλεγα μέσα μου “Καλά αυτός ο τύπος ο Κωττάκης εξελέγη δήμαρχος και κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας επιτίθεται στον καημένο τον δήμαρχο που έχασε και κατ’ επέκταση αυτή η κοινωνία από κάτω που φώναζε εις βάρος του απερχόμενου δημάρχου δεν έχουν καμία αίσθηση πολιτισμού;


Τι είναι αυτοί εκεί κάτω, τι άξεστοι τύποι; Και γι’ αυτό σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία, που δεν μου έδωσε κανένα άλλο κανάλι μη εξαιρουμένου και του κρατικού μας. Απαράδεκτο.


Προεκλογικά όταν ήμουν εγώ υποψήφιος και ο κ. Κόλιας το 2010 βγαίνει στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό και επιτίθεται σε μένα λέγοντας ότι εγώ «κατάπια» σχεδόν το μισό Ποινικό Κώδικα.


Όταν ο δημοσιογράφος του λέει, αυτά που λέτε είναι θέματα δικαστηρίου, απαντά αν έχει το θάρρος ο Κωττάκης να με πάρει στα δικαστήρια. Πάμε στο δικαστήριο. Πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία με κλάματα μου λέει συγνώμη του και του απαντώ ότι δεν λέει τίποτα αυτό.


Υπογράφει μία σελίδα ζητώντας συγνώμη σε μένα και τους συνεργάτες μου ότι κακώς είχε κακές πληροφορίες. Απέσυρα τη μήνυση διότι ο στόχος μου ήταν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και όχι να τιμωρηθεί.
Την περίοδο με τους μετανάστες το 2015, ο Μιχάλης Κόλιας και οι συνεργάτες του στο λιμάνι της Λέρου επιτίθενται λεκτικά σε 14 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.


Καλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη μέρα και λέει δημόσια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι απειλήθηκε εκείνος και οι συνεργάτες του από τους απαράδεκτους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Λ.Σ. της Λέρου. Πάμε στα δικαστήρια κι έξω από το δικαστήριο ζητάει συγνώμη δύο σελίδων ότι αυτά που είπε στο δημοτικό συμβούλιο για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς ήταν όλα ανακριβή.

Δημοσιεύτηκε αυτή η συγγνώμη. Κατηγορεί σε βαθμό ελεεινό την Κατερίνα Εμμανουήλ, την υποψήφια βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές. Πηγαίνει η διαδικασία αναγκαστικά στο δικαστήριο και στην ακροαματική διαδικασία που είμαι παρών, ζήτησε δημόσια συγνώμη για την Κατερίνα.


Όταν εξελέγη το 2011 καλεί μετά από ένα μήνα τα κανάλια τοπικά ότι βρήκε μεγάλη ατασθαλία στον δήμο της Λέρου, ότι στην κατασκευή του εμβληματικού ξενοδοχείου της Λέρου ο εργολάβος πληρώθηκε 200.000 ευρώ παραπάνω από τις εργασίες που έκανε, κατηγορώντας εμένα και δύο επιστήμονες δημοτικούς υπαλλήλους, πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα που υπέγραφαν.

Πέρασαν πέντε χρόνια. Με απόφαση ομόφωνη του Συμβουλίου Εφετών της Ρόδου και με πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών απαντούν όλες οι πράξεις κρίθηκαν σύννομες και αυτά που ο Μιχάλης Κόλιας έγραφε στη μηνυτήρια αναφορά του, ήταν εις γνώση του ψευδή. Μέχρι να τελεσιδικήσει η διαδικασία πέρασαν χρόνια απελπιστικής θλίψης και αγανάκτησης για τους ανθρώπους αυτούς.


Μέχρι σήμερα έχει κάνει μηνύσεις σε πάνω από 70 άτομα. Υπάρχει ολόκληρος κατάλογος απειληθέντων. Απείλησε επαγγελματίες ότι θα τους κλείσει τα μαγαζιά την Κυριακή, το πρωί των εκλογών.


Εγώ είμαι φαρμακοποιός 40 χρόνια στο νησί. Εγώ ούτε ιδιοκτήτης μπαρ ήμουν και ούτε ο “αρχιερέας των κουλοχέρηδων” την εποχή, που ανά την Ελλάδα δεν υπήρχε κράτος, υπήρχε παρακράτος και ο Μιχάλης Κόλλιας ήταν ο “Πατριάρχης” αυτού στη Λέρο.


Δεν μπορεί παραμονή της ορκωμοσίας – και έρχομαι στο δια ταύτα – να δίνει μία συνέντευξη και να λέει ότι “ουαί και αλίμονο (σ.σ. μένα εννοούσε τον καινούργιο δήμαρχο) εάν κάνει παράνομες πράξεις Θα γεμίσω τον κόρφο του με μαύρα φίδια” όταν είναι σε εξέλιξη δικαστική υπόθεση.


Σε μία προμήθεια led φωτισμού από την προκήρυξη έως τη σύμβαση άλλαξαν επτά άρθρα παρανόμως, υπέγραψαν διαφορετική σύμβαση αν και ο νομικός σύμβουλος στον δήμο τούς είπε μην υπογράψετε γιατί είναι παράνομο. Αυτό το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και θα πληρώσουν όλοι οι δημότες της Λέρου 1 εκατομμύριο 200 χιλ. ευρώ παραπάνω και έρχεται παραμονή της ορκωμοσίας να με απειλήσει ότι αν εγώ παρανομήσω! Μετά από όλα αυτά, και βέβαια την ημέρα του αποτελέσματος αυτομάτως έφυγε ο φόβος των απειλών!


Και συνεχίζει να λέει ότι δεν έκανε έργα γιατί τάχα φταίει ο περιφερειάρχης. Το λέει αυτό για τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον άνθρωπο που άλλαξε τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τον περιφερειάρχη για να καλύψει την ανυπαρξία έργου επί των ημερών του!

Απαράδεκτο!
Ήρθε (ο Μ. Κόλιας) προγραμματισμένα (στην τελετή) να δημιουργηθεί χάος. Στην πρώτη γραμμή τρεις καρέκλες πιο πέρα είναι η σύζυγός μου και από πίσω στη δεύτερη γραμμή είναι κι άλλοι φίλοι μου. Και ακούω να λέει “και ακόμα δεν είδες τίποτα”. Σε μένα που ήμουν πάρα πάρα πολύ ψύχραιμος, που δεν τίναξα το σύστημα στον αέρα.

Παρά της προηγούμενης μέρας τη συνέντευξη και τις απειλές, συνεχίζει και μου λέει “δεν είδες τίποτα ακόμα”. Εγώ συγκρατήθηκα. Σηκώνεται και με λέει αλήτη και προχωράει στη συνέχεια λέει αλήτες τους συμβούλους μου.


Όντως τον προπηλακίζουν αλλά ποιοι; Μία κυρία – με κεφαλαία γράμματα – που μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στέλνει την πολεοδομία στο σπίτι της ότι έχει μία παράνομη κατασκευή 20- 30 τετραγωνικών η οποία έχει γίνει πριν 15 χρόνια και την παίρνει τηλέφωνο μία εβδομάδα πριν τις εκλογές -αν χρειαστεί θα πω και το όνομά της- η οποία μαζί με τον σύζυγό της έχει ένα ψαροκάικο μικρό και οκτώ μήνες τον χρόνο ψαρεύει στην Αστυπάλαια και την παίρνει 10:00 το βράδυ μία εβδομάδα πριν και της λέει σου επέβαλα πρόστιμο 200.000 ευρώ. Όταν αυτή η γυναίκα βλέπει τον πρώην δήμαρχο να φωνάζει κλέφτες και περνάει από μπροστά της, τι έπρεπε να του πει, να τον προσκυνήσει;


Και όταν δύο αδέρφια του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό μου, δεύτερος σε προτίμηση ψήφων ο Τάκης Κουμπάρος ακούει να λένε τον αδερφό του κλέφτη.


Τον μήνυσε τον Τάκη Κουμπάρο ως εσχάτη προδοσία, μαζί με 42 άλλους Λεριούς ότι πούλησαν παράνομα σε ευαίσθητα στρατηγικά σημεία οικόπεδα τους σε Τούρκους. Μετά από δύο χρόνια πάλι το συμβούλιο Εφετών με πρόταση του εισαγγελέα Εφετών λέει ότι όλες οι αγοραπωλησίες αυτές ήταν καθ’ όλα σύννομες.


Ποια είναι αυτά τα κανάλια που με παρουσιάζουν εμένα ως αγροίκο και θύμα τον Μιχάλη Κόλια; Γιατί κανένα από αυτά τα κανάλια για να μην εκφραστώ διαφορετικά δεν με πήρε τύποις όπως είχαν την υποχρέωση να με πάρουν, να μάθουν και την άλλη άποψη; Απαράδεκτο!


Ευτυχώς ομάδα ομάδα νομικών έχουν αναλάβει αυτό που πρέπει να αναλάβουν για να πράξω αυτό που μου δίνει δικαίωμα η Δημοκρατία μας. Και πρωτίστως για το κρατικό κανάλι».

Διαβάστε ακόμη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου

Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία της Λέρου

Συνεδριάζει την Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο Λέρου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει