Μ. Ζιώγου: Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα μέγιστα στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου

Μ. Ζιώγου: Προσπαθήσαμε να κάνουμε  τα μέγιστα στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου

Μ. Ζιώγου: Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα μέγιστα στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 937 ΦΟΡΕΣ

Έναν μικρό απολογισμό της θητείας της που λήγει σε λίγες ημέρες, έκανε χθες, σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, κα Μάνθα Ζιώγου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της γι’ αυτή την εμπειρία.

Είπε, καταρχάς: «Θεωρώ ότι μέσα από την κοινότητα προσπαθήσαμε να κάνουμε τα μέγιστα. Ξέρετε ότι οι αρμοδιότητές της είναι συγκεκριμένες. Θεωρώ ότι, πολλές φορές, εγώ προσωπικά και τα μέλη, πήγαμε βήματα και σκαλοπάτια παραπάνω.

Έχοντας, βέβαια, πολύ καλές σχέσεις-και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό-με τους αντιδημάρχους των Υπηρεσιών, τους εντεταλμένους, τους διοικητικούς. Διότι, αν δεν υπάρχει καλή συνεργασία και συνεννόηση νομίζω ότι, μέσω τουλάχιστον της κοινότητας, δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα».

Εξέφρασε, ακόμη, την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με τις Υπηρεσίες και ειδικά με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, καθώς πέτυχαν κάποια πράγματα, έστω και μικρά. Δεν παραλείπει, βέβαια, να πει ότι η ίδια πίεζε συνέχεια για τομείς όπως η καθαριότητα, τα πάρκα, το πράσινο, ενώ τοποθετήθηκαν καινούργια παγκάκια στο παραλιακό μέτωπο στα όρια της κοινότητας της Ρόδου μετά από σειρά ετών.

Η ίδια, πήρε ικανοποίηση και από άλλες θέσεις που κατείχε, όπως στην ομάδα για τη διεκδίκηση των γαλάζιων σημαιών και στο Δ.Σ. της Πρόνοιας, όπου κι εκεί έγινε έργο, πολλές φορές εθελοντικά, ειδικά κατά την περίοδο των εορτών.

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζει, στη συνέχεια, η κα Ζιώγου, τη δουλειά που έγινε στα κοιμητήρια της πόλης, κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό, αφού, όπως λέει, μπήκε τάξη σε όλα τα επίπεδα (σ.σ. καθαριότητα, αποψιλώσεις κ.λπ.), όπως και στο προσωπικό που υπήρχαν αρκετά θέματα και εξήρε τη συνεργασία της με τον αρμόδιο εντεταλμένο κ. Θανάση Στάμο και την προϊσταμένη της Υπηρεσίας κα Δέσποινα Μπακίρη. Πολλή δουλειά έγινε και στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου που, όπως λέει, ήταν επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένο.

Περιγράφοντας το έργο της κοινότητας, είπε στη συνέχεια η κα Ζιώγου: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να εντοπίζουμε τα προβλήματα της πόλης, όχι μόνο τα χωροταξικά αλλά και τα προβλήματα των πολιτών, να τα μεταφέρουμε στους αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες και να βρίσκουμε λύσεις μαζί τους», θυμίζοντας αυτό που είχε πει όταν ανέλαβε στις αρχές της θητείας, ότι «η κοινότητα και τα μέλη της είναι το ΕΚΑΒ της πόλης».

Σίγουρα υπήρξαν και πράγματα που δεν πρόλαβαν να κάνουν είπε, ακόμη, επισημαίνοντας, πάντως, ότι μετά από την επαφή που είχε με τις διαδικασίες, είναι τόσο χρονοβόρες, ακόμα και για πάρα πολύ μικρά θέματα.

Ενδεικτικά, ανέφερε την αντικατάσταση του εξοπλισμού σε τρεις παιδικές χαρές και τα καινούργια αποδυτήρια στην παραλία «Ζέφυρος», και είπε κλείνοντας: «Εγώ φεύγω από αυτή τη θέση έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη, αφήνοντας παρακαταθήκη στους επόμενους. Ό,τι μπόρεσα ν’ αποδώσω το μέγιστο το έχω πράξει. Μακάρι να είχα “όπλα” κυρίως και δυνατότητες να κάνω ακόμα περισσότερα...».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος